Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 11.12.2016.
16:07
Vestionline A

Frka u SAD: Tramp napao CIA

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je zaključak CIA da se Rusija mešala u predsedničke izbore "smešan" i da to demokrate koriste da opravdaju poraz Hilari Klinton.

Reuters
Donald Tramp kritikovao izjave CIA, pripisao ih pristalicama Klintonove

Tramp je u intervjuu za "Foks" rekao da se ne protivi naredbi odlazećeg američkog predsednika Baraka Obame da se pokrene istraga o sajber-napadima tokom izborne kampanje i mogućoj umešanosti Rusije, ali da Obama ne treba da kaže da je reč samo o Rusiji.

- Ne treba da se kaže samo Rusija, nego i druge zemlje, kao i drugi pojedinci - rekao je Tramp.

Kako prenosi AP, Obamina administracija je saopštila da se istraga ne odnosi samo na Rusiju ili samo na predsedničke izbore, već i na sve izborne incidente, među kojima su i sajber-napadi 2008. i 2012. godine, koji se dovode u vezu sa kineskim hakerima.

Tramp je rekao da krivac za hakovanje može biti Kina ili "običan haker koji sedi na kauču".

CIA je zaključila da se Rusija mešala u američke predsedničke izbore u korist republikanaca.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.12.2016. 20:55
Da li je uopste bitno ko je 'messenger', ko je razotkrio mucku, ko je objavio e-mejlove u kojima se neko video u PRAVOM SVETLU, umesto u laznoim svetlu? Rusi, Kinezi, Arapi, Jevreji? Zar CIA i cela US ne treba da zahvale tom drugaru, ko je da je? U US se daje nagrada i puna zastita 'malim ljudima', koji skupe hrabrost da iznesu na videlo nezakonite radnje i pomognu da se "velika riba" ulovi. Nazivamo ih "duvachi u pistaljku". U toku kampanje Hilari je pravila istu gresku sto se nije branila od istine, vec je okrivila Trampa da se udruzio sa Putinom da razotkriju istinu. Obicni ljudi u US ne vole Putina, ali instinktivno osecaju da tu Putin nije problem, vec Hilarina mucka sa odvlacenjem drzavnog racunara u svoju kucu, ocigledno sa nekakvim planom, iako se to krsilo sa zakonom.
Utorak 13.12.2016. 20:54
Ne znam da li se Rusija mesala u izbore u Americi ili ne, ali da se CIA mesala u Jugoslaviji, Iraku i Libiji to nije velika tajna. Zasto se CIA plasi Trump-a? Pa plase se sefovi jer ce sve da ih smeni, a onda gube velike zarade i privilegije. Njih placaju proizvodjaci oruzja, korumpirani i anti demokratski rezimi Saudi Arabije i drugih poslusnih vazala. Da li ce Trump moci nesto da promeni u toj monstruoznoj "demokratiji" je veliko pitanje. Ako zaista krene sa onim sto je obecao u predizbornoj kampanji, mnogo "prljavog vesa" ce izaci na svetlo dana. Da li ima snage da izadje na kraj sa mafijom Klintona, Sorosa i ostalih ili im se pridruziti videcemo vrlo brzo. CIA ce na kraju optuziti i same amerikance da su se mesali u izbore i da su komunisticki agenti.....
Utorak 13.12.2016. 20:56
Samo neka se CIA zamera Mr. Trump-u sa takvim izjavama. Razbucace on njih kad dodje na celo drzave pa nece donositi zakljucke kao sto je bila ona da je Sadam Husein i jadni Irak imao oruzje za masovno unistenje. CIA zaposljava toliko visoko pretplacenih analiticara a donose takve stetne, po americki narod i celi svet, odluke. Nadamo se boljem od Mr. Trump-a, ali nezadrzavam dah do to cekam.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online