Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 20.12.2016.
19:33
Tanjug, Vestionline A

Turska: Ubica ambasadora verovatno nije delovao sam

Turski policajac koji je ubio ruskog ambasadora u Ankari verovatno nije delovao sam, rekao je u utorak visoki turski zvaničnik, dok istražitelji obe zemlje tragaju za detaljima koji bi mogli da ukažu na to ko stoji iza ubistva.

Tanjug/AP
Mevlut Mert Altintaš

Ruski istražitelji pregledali su u utorak galeriju u glavnom gradu Turske Ankari, gde je ambasadora Andreja Karlova dan ranije ubio policajac Mevlut Mert Altintaš. Dvadesetdvogodišnji napadač uzvikivao je parole o sirijskom gradu Alepu pošto je ubio ambasdora. Turski visoki državni zvaničnik, koji nije želeo da mu se navede ime, opisao je ubistvo kao "potpuno profesionalno" i da to "nije akcija jednog čoveka", dodavši da je napad dobro isplaniran.

Turske vlasti do sada nisu objavile nikakve informacije o istrazi niti spekulacije o mogućem motivu ubice.

Turska policija je privela sedam ljudi povezanih s napadačem, njegove roditelje, sestru, još tri rođaka i njegovog cimera u Ankari, navela je turska agencija Anadolija.

Prema navodima agencije, Altintaš je uzeo odsustvo sa posla i 14. decembra rezervisao sobu u hotelu blizu izložbenog centra. Stigao je u hotel u ponedeljak. Policija je pretražila hotelsku sobu koja je kasnije zapečaćena. Telo ubijenog ruskog ambasadora Karlova odvezeno je u utorak avionom za Moskvu, a na aerodromu u Ankari je organizovana ceremonija ispraćaja posmrtnih ostataka ambasadora kojoj su prisustvovali turski zvaničnici i diplomate.

- Ambasador Karlov postao je večni simbol tursko-ruskog prijateljstva - rekao je turski vicepremijer Turgul Turkeš na oproštaju.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.12.2016. 19:50
Вашингтон је потплатио убицу .Вашингтон је потплатио и Рамиз Делалић да пуца на српску свадбу у Сарајево како би почео рат у Босни.Вашингтон без рата не може да живи.
Sreda 21.12.2016. 05:21
Ovi Rusi i rusovili toliko su opsednuti teorijom zavere (Amerika) da gube osecaj za ovozemaljski realitet ! Najvise se gubi iz vida da RUSI sire svetski haos - SCENARIO Gruzije , Ukrajne , Moldavije (Transnistrija) , kazao bih i Istocnog Alepa ali Istocni Alepo vise NE postoji kao ni "Sirija" (gde se desilo da jedan CEO grad nestane !!! ???)--- je vise nego ocigledan i govori sam za sebe !!! Absurdno i abnormalno naoruzavanje , sirenje rata , svadja i konflikt sa celim svetom ...nema doziranja i mekanog rata - STRAVA , pustos , propast , apokalipsa , egzodus , genocid ... na sve strane .... i sve od kad je , kremaljski inkubator ZLA , stupio na globalnu politicku scenu (kriv je ZAPAD , oni su ga GODINAMA protezirali) !!!
Sreda 21.12.2016. 05:21
KURD u tur_skoj policiji !!! ??? Ni pod razno , a kamoli pod ostalo . GDE KURD na izlozbi gde ruski ambasador prisustvuje i drzi govor !!! ??? , a kako je ovaj lik uopste prosao obezbedjenje? Vrlo cudno !? Ime mu je CISTO tur_sko , iz grada SEKE , provincija Ajdin gde Kurda nema ni u PROMILAMA . Medju Kurdima NEMA islamista , oni se upravo protiv njih bore . U dva kvarta Alepa zive iskljucivo Kurdi koji su od islamista (dok su bili u Alepu) trpeli i dozivljavali najveca i nevidjena ZVER_STVA . Zatim , islamisti se najvise plase - bukvalno strepe i paranoicno boje Kurda sastavljeno samo od zena . "POLICAJAC" (ubbili ga jer "mrtva usta ne govore") je produkt projekcije Erdogan+Putin i njihovog mracnog uma - isto kao i sa "teledirigovanom" 7- godisnjom devojcic_om u policijskoj stanici . Sada bi Erdogan morao da se zamisli, i da razmisli koliko je za ovo kriva i njegova neo-osmanlijska politika prema Kurdima , Iraku , Siriji ... (Da ne pominjem , otkad je postao Putinov tovaris , "tajno" KOKETIRANJE sa ISIS)+(osnovu ISIS-a cine 95% ruski drzavljani/ Ceceni , Dagestanci , Baskiri , Altajci , Cerkezi ..../ kojima ni dlaka sa glave NE FALI . ZASTO ??? - strada SAMO oponent Asadu) .... Kako treba shvatiti zvanicno saopstenje Tur_ske - atentator je NEUTRALISAN !? ... (neutralisan , a ziv) - (neutralisan , a pod kontrolom) - (neutralisan , a lisen slobode) - (neutralisan , a likvidiran) - (neutralisan , a ranjen) - (neutralisan , a mrtav) ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online