Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 06.01.2017.
11:37
Vestionline A

Putin naredio: Rusija povlači "Admirala Kuznjecova", smanjuje vojno prisustvo u Siriji!

"Rusija je počela sa povlačenjem dela svojih vojnih snaga iz Sirije", rekao je u petak načelnik Generalštaba ruske armije Valerij Gerasimov.

Russian Defense Ministry press service
Ruski lovci Su-33 stoje na palubi nosača aviona "Admiral Kuznjecov" (Foto: Arhiva)

- U skladu sa odlukom vrhovnog komandanta oružanih snaga Ruske Federacije predsednika Vladimira Putina, rusko Ministarstvo odbrane počelo je da smanjuje obim snaga u Siriji - rekao je Gerasimov, a prenosi TASS.

On je rekao da će se iz Sirije prva vratiti mornarička flota koju predvodi nosač aviona "Admiral Kuznjecov". Ova grupa ratnih brodova trenutno je raspoređena u Sredozemnom moru, nedaleko od obale Sirije.

Putin je izjavio u decembru da je Rusija pristala da umanji svoj vojni kontingent u Siriji u skladu sa odredbama sporazuma o prekidu vatre koji je sklopljen između sirijskih vlasti i opozicionih snaga.

- Zadaci pomorske grupe nosača aviona Severne flote u Siriji su ispunjeni. Ova grupa spremna je za dalje akcije - rekao je komandant ruskih trupa u Siriji general-pukovnik Andrej Kartapolov.

Reuters

On je dodao da je tokom prebivanja na obali Sirije uspostavljena bliska saradnja sa vazduhoplovnom grupom vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i primorskim raketnim sistemima "Bastion".

- Zajedno sa snagama i sredstvima protivvazdušne odbrane ruskih trupa u Siriji na osnovu savremenih sistema S-300 i S-400 stvoren je jedinstveni sistem protivvazdušne odbrane koji obezbeđuje pouzdanu zaštitu objekata i na kopnu i na moru - istakao je komandant.

- Piloti ruske pomorske avijacije su za dva meseca učešća ruske pomorske grupe nosača aviona u Siriji izvršili 420 letova i pogodili 1.252 teroristička objekta - izjavio je Kartapolov.

On je podsetio da je od 8. novembra 2016. pomorska grupa nosača aviona Severne flote u sastavu teške krstarice nosača aviona "Admiral Kuznjecov", teške nuklearne raketne krstarice "Petar Veliki", velikog protivpodmorničkog broda "Severomorsk", kao i brodova Crnomorske flote izvršavala zadatak borbe protiv terorizma u Siriji. 

POVEZANE VESTI

Petak 06.01.2017. 16:18
Nosaci aviona su ofanzivno oruzje a Rusi ne planiraju nikoga da napadaju prvi, sa druge strane kopno im je ogromno.
Nedelja 08.01.2017. 14:36
Veliki je Putin!
Nedelja 08.01.2017. 14:38
Testirana borbena gotovost sad pravac...... Вaltik.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online