Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 26.02.2017.
21:14
Vestionline A

Čeka se komanda: Ukrajina skoncentrisala 150.000 vojnika na granici sa Donbasom

Ukrajinska armija tokom poslednja 24 sata čak 761 put otvarala vatru po teritoriji Donjecke Republike – uz nekadašnje linije fronta.

Youtube/PresTVNews
Istok Ukrajine na ivici rata

Ovo je saopštio drugi čovek u vojnom vrhu DNR Eduard Basurin. Precizirao je da su Ukrajinci 17 puta koristili tešku artiljeriju, a minobacače 282 puta.

Na udaru su – pored donjeckog aerodroma – bila naselja: Trudovskie, Aleksandrovka, Krasni Partizan, Vasiljevka, Jakovljevka, Krutaja Balka, Spartak, Žabičevo, Ozerjankovka, Zajcevo, Mihajlovka, Dolomitnoje, Sahanka, Kominternovo, Oktjabr, Lenjinskoje, Đeržinskoje i Veseloje.

Basurin je posebno naglasio da je Kijev u okolinu okupiranog Očeretina "prebacio grupu instruktora NATO“ čiji će zadatak biti da obućavaju ukrajinske komandose i pripadnike izviđačko-diverzantskih jedinica.

Šta bi moglo dalje da se događa - otkrio je bivši uticajni ukrajinski političar Oleg Carjov koji je bio izabran za predsednika parlamenta Novorosije.

- U stalnim sam kontaktima sa ukrajinskim političarima – poslanicima, državnim funkcionerima i pripadnicima aparata sile. Tamo je već sve spremno za ofanzivu na Donbas. Nedostaje samo komanda. Niko još ne zna hoće li je biti - kaže Carjov.

- Na granici sa Donbasom skoncentrisano 150.000 ukrajinskih vojnika. Ne želim da skrivam da je to 5-8 puta više nego što broje branioci Donjecke i Luganske Republike.  Povrh svega, Kijev te snage može skoncentrisati za proboje na nekoliko mesta, sa namerom da zabije klinove između Donjecka i Luganska. Na tim tačkama bi imali odnos snaga: 100 do 300 ukrajinskih vojnika na jednog branioca Donbasa - precizirao je Carjov

Carjov, naravno, priznaje da je situacija teška, ali izražava uverenost:

- Ne sumnjam da će se na mestima ukrajinskih proboja, ako do njih dođe, pojaviti novi `kotlovi` u kojima će život izgubiti ogroman broj ukrajinskih vojnika, ali i branilaca Donbasa i civila - rekao je on.

- Moguća će potom biti i kontraofanziva Donbasa. U svakom slučaju, nastradaće mnogo ljudi. Koliko razumem, rukovodstvo Rusije čini sve što može da spreči tragediju i šalje signale Petru Porošenku da ne izdaje naredbu za napad. U toj funkciji je i priznavanje važenja pasoša i drugih dokumenata DNR i LNR  na teritoriji Ruske Federacije - prognozira Carjov.

- Rusija podržava Donbas i neće ga ostaviti samog u slučaju nove agresije. Zato je potpuno neizvesno kakvu cenu će Ukrajina platiti za politiku uništenja Donbasa - zaključuje on.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.02.2017. 22:29
Pa Ukri!Zar vam nije žao tih 150.000
Nedelja 26.02.2017. 22:39
Negdje u Ukrajini u jednu kafanu ulazi crnnac iz Amerike 200 cm visok, sjeda za šank i naručuje viski. Odma za njim u kafanu ulazi Ukrajinac, 210cm visok, sjeda za šank i naručuje votku. Gleda crnnac njega i da se napravi važan uzme onaj viski i popije ga na eks. Ukrajinac da pokaže da i on može to uzima svoju votku i eksira je isto. Crnnac kada je vidio ovoga kako je popio isto na eks zatraži od šankera bocu viskija i čitavu bocu popi na eks. Ukrajinac zatraži bocu votke i isto je popi na eks. Crnnac tada, da pokaže kako je jak, uze onu svoju bocu viskija i razbi je sebi o glavu. Ukrajinac uze bocu votke i razbi je sebi o glavu. Crnnac se tada iznervirao jer ne zna kako da pokaže da je bolji od Ukrajinca. U jednom trenutku on se dosjeti. Ustade sa svoga mjesta, pridje Ukrajincu skide gaće, izvadi kitu od 25cm i reče ovo je Bil. Ukrajinac se samo nasmija ustade sa mjesta, skide gaće, izvadi dve kite od po 30cm i reče a ovo je Černobil.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online