Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 12.03.2017.
01:42
Vestionline A

Dominacija Nemačke će dovesti EU do raspada

"Ukoliko EU ne siđe sa puta kojim sada ide – doći će do toga da postati samo deo istorije - rekao je Jaroslav Kačinjski, lider vladajuće partije Pravo i pravda.

pixabay.com
Evropska unija u krizi zbog Nemačke

On je javno je upozorio da je Evropska unija "na putu ka svom raspadu”.

Poljak se nije ustručavao ni da ukaže ko je glavni krivac što je Evropska unija na pogrešnom i smrtno opasnom putu:

- Sada je EU organizacija u kojoj dominira jedna država. Nema šta da se krije: ta država je – Nemačka. Ona diminira tako silno nad pojedinačnim državama i pojedinačnim političarima koji svoje zemlje predstavljaju u EU da je to za njih neodoljivo - rekao je on.

Kačinjski je "lošim” nazvao davanje novog mandata predsednika Evropskog saveta njegovom zemljaku Donaldu Tusku. A njega je nazvao političarem koji "krši pravila neutralnosti” i „meša se u unutrašnje stvari Poljske”.

Kačinjski je istovremeno kritikovao i mađarskog premijera Viktora Orbana. Objasnio je da to čini zato što je prvo podržao stav zvanične Varšave prema Tusku, pa potom promenio poziciju:

- Ne krjem da smo razočarani držanjem gospodina Orbana. Naravno, možemo da zamislimo pod kakvim se moćnim pritiskom našao - dodao je on.

Lideri zemalja EU dali su Tusku novi mandat na čelu ES. Protiv je glasala samo jedna zemlja.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.03.2017. 18:48
Eu ce opstati,mozda bude neka redefinicija odnosa, ali ce opstati. Le Pen nece biti ni blizu pobede u Francuskoj,a Velika Britanija nikada stvarno i nije bila u Uniji. Eu je najbolji projekat mira ikada,kada je inace Evropa imala ovoliko perioda mira i napretka? Najveci problem su migranti,njih preko milion je uslo u Eu,to su uglavnom nepismeni i NK radnici. Oni ce hteti posle nekog vremena u Eu veca prava i vece plate,Eu ce morati da nadje nacin da ih vrati,kao sto su vratili sve Rome i Albance iz Srbije i okolnih zemalja koji su traziki azil sa nasim pasosima. Nema druge.
Sreda 22.03.2017. 18:48
Za sve je kriva Amerika kja ne zeli konkurenciju, cak sta vise, podredili su Evropu Americi.
Sreda 22.03.2017. 18:49
Realno je da bi izlaskom Francuske iz EU ova unija izgubila smisao postojanja.Jeste da je Francuska slaba i u potpunosti je predala vođenje unije Berlinu,ali zbog istorije ima određeni respekt,pogotovo među zemljama u južnoj Evropi.Iskreno ne verujem da će Le Pen pobediti,jer će se sve partije i ideologije udružiti protiv nje,tako da do referenduma o izlasku neće ni doći.Mada ima i drugih zemalja gde postoji potencijal za referendumom,kao što su Italija,Danska,Holandija...A ova primedba da Berlin nije oduševljen što mora da vodi uniju je smešna.Nemačka je na čelu unije od pada berlinskog zida i ujedinjenja i do 2008-e godine,do kada je sve bilo dobro,nije im smetalo da vode uniju,međutim sada kada se krize nagomilavaju je sasvim druga priča.U zadnjih četvrt veka Nemačka je ubedljivo najviše profitirala od EU,a čak i u vreme krize(2008)su zaradili,dok su neke članice bankrotirale ili uvele drastične mere štednje.Tada se videlo da ideja o solidarnosti,koja je bila zaštitni znak EU u stvari velika laž i iluzija.Kriza u Ukrajini je posledica puča,koji je organizovan od strane Berlina,a sa ciljem da se ta zemlja ekonomski porobi i da se iskoriste veliki resursi iz oblasti poljoprivrede i metalurgije.Migrantska kriza je nastala nakon poziva Merkelove izbeglicama da dođu u EU i Nemačku,a pri tome nije imala viziju kako će to izgledati niti plan kako da se to odradi.Zato je došlo do podela u uniji,pravljenju zidova na granicama,previranja...Berlin drži celu uniju pod svojom šapom,ali je jasno da nema kapacitete da reši ozbiljne krize.Britanci su izglasali Brexit,jer nisu hteli da slušaju komande iz Berlina.Dok se to ne promeni unija će sve više propadati i na kraju raspasti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online