Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 07.01.2018.
09:15
Radio Slobodna Evropa A

Politička oluja u Beloj kući, hoće li Tramp "preživeti"?

Američki mediji analizirali su objavljivanje delova knjige Majkla Volfa "Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće" (Fire and Fury: Inside the Trump White House), u kojoj su citirane i zapaljive izjave bivšeg Trampovog šefa predsednička kampanje i glavnog stratega Stiva Benona o tome kako je Bela kuća haotična i nefunkcionalna, o ulozi Trampove porodice i drugim temama. Tramp je sve to nazvao lažima.

pixabay.com
Donald Tramp

Volf u knjizi kaže da je administracija disfunkcionalna, puna međusobnih sukoba i nekompetentnosti ali sočni citati i opsceni detalji nisu najbolji dokaz za to, piše američki "Tajm".

Dva oštra saopštenja za javnost, od kojih je jedno navodno diktirao sam Tramp, i žestoke optužbe na račun Volfa i Benona, samo su pomogla da knjiga dobije još više pažnje i natera Benona da odustane od pozitivne izjave koju je nameravao da objavi, piše američki nedeljnik:

"Ali, što je najvažnije, sve izgleda potpuno improvizovano u momentu, samo dodajući dokaze tvrdnji da je Bela kuća nekompetentna".

Administracija je imala dovoljno vremena da shvati šta Volf priprema i neke od opcije prethodnih predsednika u sličnim situacijama bile bi diskreditovanje autora, dugi intervjui sa rivalskim medijima u kojima bi se detaljano odbacili navodi ili bi jednostavno odustali od komentara, prepuštajući medijima i javnosti da procene koliko je pouzdan autor i ono što piše, zaključuje "Time".

Politička ciklonska bomba od predsednikovanja, koju inače znamo kao Trampovo predsednikovanje, unelo je 2018. godinu sa rikom, piše Stiven Kolinson u analizi CNN-a.

"Nova knjiga podiže poklopac sa Bele kuće pune ogorčenja i otkriva spektakl suprotstavljenih ega, izdaje i osvete, posutih ruskim intrigama, što je Trampa razbesnelo".

U novoj smo godini, ali je ovo još uvek Bela kuća koja razbije sve konvencije o predsedničkom ponašanju i u svakom momentu je sklona opasnom haotičnom teturanju ka ivici ponora, piše novinar američke televizijske mreže.

"Kada bilo ko - Benon ili Kim Džong Un, na primer - stane između Trampa i njegove glavne uloge u njegovoj priči, predsednik će reagovati furiozno i nepredvidlivo kako bi ponovo preuzeo svoj narativ, držeći svet u na ivici u tom procesu", zaključuje Kolinson.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online