Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.08.2018.
01:00
Z. Mirković - Vesti A

Zbog razvoda sevali noževi

U Beču je izbila tuča između dve romske porodice poreklom iz Srbije, koje su se okupile da reše porodične probleme. Ubrzo je došlo do svađe, pa tuče pesnicama, a onda su sevali i noževi. U sukobu je učestvovalo oko 50 osoba, u 12. bečkom okrugu, tokom pokušaja da reše porodični spor, odnosno razvod.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Porodični savet dve romske porodice, ticao se žene (32) koja želi da se razvede od svog tri godina starijeg muža. Sastanku je prisustvovao i novi momak žene koja hoće da se razvede, Branko R. (24), koji je u sukobu izboden i koji se nalazi u životnoj opasnosti.

- Tokom rasprave oko 50 ljudi, jedna grupa je napustila lokal. Međutim, na ulici je došlo do masovne tuče. Tokom sukoba nožem je izboden Branko R. koji je dva puta uboden u pluća. On je bio pozvan da dođe na porodični savet, smatrajući da može da doprinese mirnom rešavanju spora oko razvoda. Motiv za svađu i tuču je pitanje ko će od roditelja dobiti starateljstvo nad troje dece, a spekuliše se da su postojali i neki novčani zahtevi - kažu u lokalnoj policiji.

Obračun i u Nemačkoj

Policija u nemačkom Pforhajmu traga sa svedocima i žrtvama masovne tuče koja se odigrala na ulicama ovog grada u pokrajini Baden-Virtemberg.

Prema izveštaju u koji su "Vesti" imale uvid, najžeći sukob između aktera okršaja, među kojima su bili Nemci, Srbi, Albanci s Kosova i Rumuni, odigrao se u Klingel parku u severnom delu grada, a tom je prilikom jedan mladić je teže povređen.

Povod za svađu i tuču još se ne zna, a izjave o tome, prema policijskom saopštenju, "razlikuju se koliko i nacionalnost onih koji su u sukobu učestvovali".

Zasad policija pretpostavlja da je do sukoba došlo zbog toga što je jedna grupa mladića uznemiravala i vređale dve devojke kojima su u pomoć priskočili prijatelji.

Kako se saznaje, žena oko koje je izbio spor je optužila muža da je izbo njenog novog momka, nakon čega je suprug uhapšen. Tokom saslušanja u policiji, on je i priznao da je nožem izbo svog suparnika.

- Izjavio je kako je želeo da ubije novog momka svoje supruge. Kako je rekao "ukoliko umre ne bi bio nesrećan" - kažu u lokalnoj policiji.

U tuči je lakše povrede zadobilo više osoba. U pitanju su masnice i ogrebotine, a većina je odbila pomoć Hitne pomoći koja je ubrzo stigla na mesto sukoba. Da bi smirili razuzdane strasti, policija je poslala 16 patrola, sa 30 čuvara reda i nekoliko policijskih pasa.

 

 

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online