Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.09.2018.
09:00
sputniknews.com A

Sputnjik: Ukrajina puca po šavovima, a Amerika je gura u sukob sa Rusijom (VIDEO)

Prošlo je deset dana od ubistva lidera Donjecke narodne republike Aleksandra Zaharčenka, a i dalje nema nikakvog pomaka u istrazi. Posle pogibije Zaharčenka pronose se vesti da je u Kijevu ponovo na snazi "partija rata" i da može doći do novog napada na Donjecku i Lugansku republiku, piše Sputnjik.

pixabay.com
 

"SAD hoće da naplate i Krim i Donjeck i Lugansk..."

- Služba bezbednosti je morala da vodi računa o prvoj ličnosti, bez obzira na njegovo ponašanje. To je bio njihov propust, a Kijev koristi oprobana sredstva - tamo je infiltracija diverzanata. Rusija je to ubistvo i okarakterisala kao teroristički akt, a to nisu negirali u Zapadnoj Evropi - smatra diplomata Srećko Đukić i podseća da je u Ukrajini na sličan način poginula čitava plejada lidera.

Đukić smatra da mnogo stvari koči kijevske vlasti da krenu u rat, od niza unutrašnjih problema, preko izostanka podrške spoljnih faktora, do predsedničkih izbora koji kucaju na vrata. On kaže da se u Ukrajini vodi složena igra i da SAD ne mogu da ne podrže Minski dogovor, jer alternativa ne postoji.

- SAD hoće da naplate sve ono što se desilo Ukrajini - Krim, Donjeck i Lugansk. Ukrajina danas nije sposobna da ratuje ni sa daleko slabijom zemljom, a kamoli sa Rusijom, u šta je SAD očito guraju zbog svojih interesa. Dobro je što takvo stanje ne odgovara Evropi, a Ukrajini je i te kako stalo do EU, kako bi održala bezvizni režim i dobijala ekonomsku pomoć koja joj je neophodna.

Nije samo moje mišljenje da je Ukrajina jedina država u Evropi kojoj preti raspad po svim šavovima. Prvi ukrajinski predsednik Leonid Kravčuk je pozvao Kijev da stupi u direktne pregovore sa Moskvom. To sada dolazi u glavu čoveku koji je bio prvi predsednik nezavisne Ukrajine i jedan od rasturača SSSR-a i koji je izgubio izbore 1994. zbog udaljavanja od Rusije. Ukrajina ne može da postoji, a da na svojim granicama ima Rusiju za neprijatelja - smatra Đukić.

Demografski gledano, nema evropske zemlje u kojoj je situacija tako katastrofalna kao u Ukrajini. Kad je bila u SSSR-u, Ukrajina je imala 52 miliona stanovnika, 2001. godine je imala 46 miliona, a sadašnje procene govore da Ukrajina nema više od 32 miliona stanovnika. Iz Ukrajine svake godine ode oko 1.400.000 stanovnika ili mesečno više od 100.000. U Ukrajini nema posla, nekada je proizvodila 400.000 automobila, a danas ne proizvodi nijedan - zaključuje Sputnjik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online