Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 16.08.2010.
13:36
Srna A

U Rusiju stigle oluje i hladni vetrovi

Posle velikih vrućina i požara koji traju u Rusiji već nekoliko nedelja sinoć je ovu zemlju sa severozapada zahvatio hladni talas donevši snažnu oluju koja je pričinila veću materijalnu štetu i koja se kreće ka Moskvi.

Premijer Rusije Vladimir Putin izdao je instrukcije kako delovati u naletu snažne oluje koja se očekuje iznad glavnog grada.

"Instrukcije koje su date odnose se na to kako da se što brže i efikasnije mobilišu socijalne i zdravstvene službe kako bi se sanirale posledice hladnog talasa", navodi se u saopštenju vlade a prenosi agencija Interfaks.

Na severozapadu zemlje snažan vetar i oluja rušili su drveće i kidali električne kablove pa je oko 100.000 ljudi ostalo bez struje, navodi odsek ruskog Ministarstva za vanredne situacije u Sankt Petersburgu.

Oluja je srušila dve dizacile, koje su pale sa visine od 50 metara, i tom prilikom je teže povređena žena koje je rukovala jednom od naprava.

"Ovaj hladni talas, praćen olujom pričinio je veću materijalnu štetu u regionima na severozapadu Rusije i kreće se ka glavnom gradu", navodi meteorološka služba a prenosi Itartas.

Prema prognozama, u Moskvi se očekuje jaka kiša, grad kao i jak vetar, čiji će udari dostizati brzinu do 28 metara u sekundi.

Zapadni deo Rusije je od početka leta zahvaćen nezapamćenim vrućinama, a od kraja jula u velikim šumskim požarima, koji su uništili skoro milion hektara površine, poginulo je 54 ljudi.

U Rusiji i dalje gori više od 50.000 hektara šuma i tresetnih polja, što je za 3.000 hektara manje nego juče, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije. Dim i pepeo od tih požara obavio je mnoge delove Moskve i Podmoskovlja.

Vlasti, međutim, tvrde da je nivo zagađenosti u okvirima normale a da dim nije uticao na rad moskovskih aerodroma Vnukova, Domodedova i Šeremetjeva, saopštila je Rosavijacija.

"Vidljivost oko moskovskih aerodroma je od 1.400 do 3.000 metara. Kašnjenja letova zbog dima nema", rekli su u toj agenciji.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.08.2010. 15:08
Mozda treba obratiti paznju na projekat "Harfa".
Utorak 17.08.2010. 16:55
Pošto su neki ograničeni pa ne žele da pročitaju Vukovu latinicu, sledeći put ću se potruditi da posetim opciju "Regional and language" i podesim pisanje (kucanje) Vukovom ćirilicom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online