Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 16.08.2010.
13:36
Srna A

U Rusiju stigle oluje i hladni vetrovi

Posle velikih vrućina i požara koji traju u Rusiji već nekoliko nedelja sinoć je ovu zemlju sa severozapada zahvatio hladni talas donevši snažnu oluju koja je pričinila veću materijalnu štetu i koja se kreće ka Moskvi.

Premijer Rusije Vladimir Putin izdao je instrukcije kako delovati u naletu snažne oluje koja se očekuje iznad glavnog grada.

"Instrukcije koje su date odnose se na to kako da se što brže i efikasnije mobilišu socijalne i zdravstvene službe kako bi se sanirale posledice hladnog talasa", navodi se u saopštenju vlade a prenosi agencija Interfaks.

Na severozapadu zemlje snažan vetar i oluja rušili su drveće i kidali električne kablove pa je oko 100.000 ljudi ostalo bez struje, navodi odsek ruskog Ministarstva za vanredne situacije u Sankt Petersburgu.

Oluja je srušila dve dizacile, koje su pale sa visine od 50 metara, i tom prilikom je teže povređena žena koje je rukovala jednom od naprava.

"Ovaj hladni talas, praćen olujom pričinio je veću materijalnu štetu u regionima na severozapadu Rusije i kreće se ka glavnom gradu", navodi meteorološka služba a prenosi Itartas.

Prema prognozama, u Moskvi se očekuje jaka kiša, grad kao i jak vetar, čiji će udari dostizati brzinu do 28 metara u sekundi.

Zapadni deo Rusije je od početka leta zahvaćen nezapamćenim vrućinama, a od kraja jula u velikim šumskim požarima, koji su uništili skoro milion hektara površine, poginulo je 54 ljudi.

U Rusiji i dalje gori više od 50.000 hektara šuma i tresetnih polja, što je za 3.000 hektara manje nego juče, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije. Dim i pepeo od tih požara obavio je mnoge delove Moskve i Podmoskovlja.

Vlasti, međutim, tvrde da je nivo zagađenosti u okvirima normale a da dim nije uticao na rad moskovskih aerodroma Vnukova, Domodedova i Šeremetjeva, saopštila je Rosavijacija.

"Vidljivost oko moskovskih aerodroma je od 1.400 do 3.000 metara. Kašnjenja letova zbog dima nema", rekli su u toj agenciji.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.08.2010. 15:08
Mozda treba obratiti paznju na projekat "Harfa".
Utorak 17.08.2010. 16:55
Pošto su neki ograničeni pa ne žele da pročitaju Vukovu latinicu, sledeći put ću se potruditi da posetim opciju "Regional and language" i podesim pisanje (kucanje) Vukovom ćirilicom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online