Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 17.08.2010.
11:47
Tanjug A

Nekima su i zarobljeni Palestinci "vrlo seksi"

Jedna Izraelka izazvala je buru negodovanja nakon što je postavila na Fejsbuk svoje fotografije na kojima je u uniformi vojnika, a pozira kraj palestinskih zatvorenika vezanih očiju i sa lisicama na rukama.

Ponosna ispred zarobljenih Palestinaca

Na jednoj fotografiji ona sedi prekrštenih nogu kraj Palestinca koji se naslonio na betonski zid, čučeći i pognute glave, dok se ona naginje ka njemu uzdignutog lica. Na drugoj se smeje pored tri Palestinca iza nje.

Potpisala se kao Eden (raj) iz Ašdoda, označivši da je (služenje) IDF (izraelske armije) - najbolje doba njenog života, a jedan od njenih prijatelja sa Facebooka je prokomentarisao da to izgleda "vrlo seksi".

Eden je odslužila armiju pre godinu dana, a fotografije su brže bolje sklonjene sa sajta, ali ne pre nego što su umnožene širom Interneta. Izraelska vojska je tim povodom izdala saopštenje, u kome je navela da su takve akcije ružne i bezosećajne i da je incident prijavljen nadležnima.

Prošle godine izraelska vojska je objavila nove stroge propise za vojnike, zabranivši im da stavljaju na Fejsbuk fotografije sa vojnih operacija i vojnih baza. Direktor javnog komiteta protiv torture Jišaj Menuhin je osudio potez devojke.

"Ove užasne fotografije demonstriraju način na koji se tretiraju Palestinci kao objekti, a ne ljudska bića. To je odnos u kome se ne poštuju njihova osećanja kao ljudi i njihovo pravo na privatnost", rekao je on.

Svetske agencije su prenele da je ovaj incident ukazuje na zategnute odnose između izraelskih vojnika i Palestinaca na Zapadnoj obali.

Portparol Palestinske uprave Gasan Katib je osudio fotografije, upozorivši da pokazuju kako su 43 godine okupacije Palestinaca uticale na okupatore Izraelce.

"Ovo pokazuje mentalitet okupatora koji je ponosan na ponižavanje Palestinaca. Okupacija je nepravdna, nemoralna i kao što te slike pokazuju pokvarena", kazao je Katib.

Izraelski kapetan Barak Raz je, takođe, kritikovao mladu ženu koja je stavila te slike. "Radi se o ozbiljnom kršenju naših moralnih i etičkih propisa i da taj vojnik služi aktivno danas nema sumnje da bi bila odmah kažnjena", rakao je Raz agenciji AP. Ostalo je, međutim, nejasno da li će devojka biti kažnjena, jer je odslužila obavezni vojni rok. 

POVEZANE VESTI

Sreda 18.08.2010. 00:16
a vidi ti ove muje ovde sto kake!to sestro samo tako!tako treba sto ih manje ima to bolje za ceo svet
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online