Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.10.2010.
14:19 >> 15:59h
Vestionline A

Fratini: Nije bilo nagoveštaja o opasnosti

Pre utakmice između Italije i Srbije "došlo je do propusta u razmeni informacija" između italijanske i srpske strane "zbog toga što preventivne informacije nisu stigle ili zato što razmena preventivnih informacija nije funkcionisala kako treba", izjavio je jutros italijanski šef diplomatije Franko Fratini.

U emisiji italijanskog Kanala 5, Fratini je kazao da je u pojedinim ekstremnim slučajevima moguće zatvoriti Šengenski prostor, ali da niko nije mogao da nasluti da će zbog jedne utakmice to biti potrebno, "pogotovu što nije bilo informacija koje bi ukazivale na takvu opasnost", prenela je agencija Ansa.

Huliganizam ne nastaje u Srbiji: Franko Fratini


Dan ranije, Fratini je, na pitanje onlajn list "Fato kvotidijano", kazao da nije bio upoznat sa upozorenjem koje je srpska policija poslala svojim italijanskim kolegama o dolasku grupe ekstremnih navijača na utakmicu u Đenovi.


Srbija je uputila zvanično i formalno izvinjenje, ali ima onih koji su na neprikladan način kritikovali našu policiju, iako je ona sprečila da sukob eskalira i izazove još gore posledice, rekao je šef italijanske diplomatije jutros za Kanal 5.


Kako prenosi Ansa, Fratini je ponovio istakao da Italija podržava Srbiju na putu ka Evropskoj uniji, jer je u njenom "strateškom i političkom interesu da Srbija postane prava evropska država" i da "ovakve akcije i ovakve bande kriminalaca budu blokirane, uhapšene i sudski gonjene".


"Treba da znamo da huliganizam ne nastaje u Srbiji. Zemlje velike evropske tradicije kao što su Velika Britanija isticale su se bandama koje su sejale teror u celoj Evropi. Problem nije Srbija, već srpski kriminalci za koje je vlada te zemlje preuzela obavezu da će ih uhapsiti", kazao je italijanski šef diplomatije.

Apsurdno je optuživati Italiju za izgrede

 

Srpska policija je poslala faks u kojem se ne spominje nikakav eventualni rizik i najavila dolazak 1.300 navijača, kojih je, na kraju bilo 1.800, rekao je danas povodom incidenta na utakmici reprezentacije Italije i Srbije u Đenovi Alfredo Mantovano, zamenik sekretara italijanskog ministarstva unutrašnjih poslova.


"Između Srbije i Italije ne postoji granica, ali između njih postoje zemlje koje su dužne da, ukoliko su upoznate sa rizikom, obave kontrolu. Kako, međutim, nije bilo informacija tog tipa, kontrola nije obavljena. Apsurdno je optužiti Italiju za propuste u kontroli", kazao je on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online