Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 12.05.2011.
20:16 >> 23:34h
Beta, Vestionline A

Stefanovićeva poseta Kosovu u senci haosa

Šefovi pregovaračkih timova Beograda i Prištine Borislav Stefanović i Edita Tahiri završili su danas razgovor u zgradi Vlade Kosova u Prištini. Stefanović je radnu posetu Kosovu i Metohiji završio uveče i otputovao za Beograd pošto se sastao sa predstavnicima Prištine i kosovskih Srba, ali su svi ovi razgovori i sastanci protekli u senci nereda i nasilja.

Borislav Stefanović po dolasku u Prištinu
 

Stefanović, koji je za boravak u Prištini ranije dobio podršku državnog vrha Srbije i saglasnost kosovskih insistucija, prvo se sastao sa zvaničnicima američke ambasade, a onda i sa šeficom prištinskog pregovaračkog tima Editom Tahiri i potpredsednikom vlade Kosova Hajredinom Kučijem.


Prema rečima Stefanovića, razgovori sa prištinskim sagovornicima bili su sadržajni, ali oni ne znače da se menja stav Srbije o statusu Kosova.


"Naravno da ovi razgovori nemaju nikakvo obeležje državne posete i ne predstavljaju bilo kakvu promenu u našem stavu o statusu Kosova. To smo jasno rekli našim sagovornicima", kazao je Stefanović.


On je izrazio žaljenje što su susreti protekli u senci, kako je rekao, "haosa koji je ovde napravljen, demonstracija, lupanja auta".


"Imali smo dva napada na auto, ali se sve dobro završilo", naveo je Stefanović i rekao da je automobil u kojem se on vozio kamenovan. Kosovska policija je intervenisala suzavcem da bi razbila demonstracije pokreta "Samoopredeljenje" u Prištini, koji se protivi poseti Stefanovića, a tom prilikom je povređeno više desetina demonstranata i pripadnika policije.

Vlada Kosova osudila nasilje

Kosovska vlada saopštila je da snažno osuđuje nasilje manifestovano protiv kosovskih institucija od pristalica pokreta “Samoopredeljenje”, povodom posete šefa delegacije Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislava Stefanovića.

U saopštenju se, međutim, ne spominju incidenti koje doživeo Stefanović, čiji je auto dvaput napadnut tokom posete Prištini.

"Miran izraz nezadovoljstva i protest je demokratsko i ustavno pravo svih građana Kosova. Vršenje nasilja nad organima bezbednosti Kosova je neprihvatljivo. Takva dela pokazuju da ova politička grupacija, kao u prošlosti, nije odustala od nasilja za postizanje svojih političkih ciljeva", navodi se u saopštenju vlade.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.05.2011. 20:34
Neredi su normalna stvar, tako bi i mi kada bi došao Jurišić, Ganić, Jovo Divjak ili američki piloti u Batajnicu. A tek kada bi došla Tereza Kesovija, prevrnuli bi Beograd.
Četvrtak 12.05.2011. 20:30
Posetio jedan deo nase Drzave!!!!
Četvrtak 12.05.2011. 21:36
Kreteni,taj narod je non-stop na ulicama,i demonstrira,ruse,razbijaju,pale,ubijaju,divljaci primitivni,dok je Tito bio na vlast,stalno je ta siptarija,demonstrirala,za vreme Slobine vladavine isto,sad je Euleks tu oni opet demonstracije,pa ko njima valja,njima treba gvozdena disciplina i sve ih proterati za Albaniju,pa neka se tamo ponasaju kako hoce!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online