Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 28.10.2013.
02:15
J. L. Petković - Vesti A

Izbori na Kosmetu (2): Neću da potpišem samoubistvo

- Naša najveća i jedina naša nada je da ovi lokalni izbori ne uspeju. Verujem da će građani u četiri opštine na severu Kosova: Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom potoku bojkotovati u istom onolikom broju koliko se na referendumu održanom prošle godine izjasnilo protiv kosovskih institucija, a to je 99,9 odsto Srba, nada se Nebojša Jović, član antiizbornog štaba.


Kampanja protiv kosovskih izbora
 

Protestnim mitinzima, vožnjama, plakatima, antiizborni štab koji je formirala Privremena skupština Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija, a koju čine odbornici sa severa, pokušava da ubedi građane da ne izlaze na novembarske izbore, jer će time "za tren oka uleteti u institucije kojima su 15 godina pružali otpor.

Masovni izlet


- Sve mi više sugrađana prilazi i kaže da će uoči izbora otići iz grada. Kažu da im prete da će ih skinuti sa platnog spiska, da ne mogu da se bore sa pritiscima i planiraju da odu - kaže Jović.

- To su izbori koji na najbrutalniji način proteruju državu Srbiju i srpski narod sa Kosova i Metohije. Izbore je raspisala predsednica takozvanog nezavisnog Kosova, po albanskim zakonima, i jasno je da će ta Zajednica srpskih opština, kako god se ona zvala, biti institucija kosovskog sistema u nadležnosti njihovog ministarstva za lokalnu samoupravu. Svakom dobronamernom i normalnom čoveku je jasno da na te izbore ne treba izaći - kaže Jović.


U kosovskoj politici ovo je prvi put crno-bela situacija.

Bojkot izbora: Nebojša Jović
 

- Ukoliko bi, ne dao Bog, na izbore izašlo 10, 15 procenata Srba, otišli bi putem bez povratka. Onda bi svako ko pokuša da se bori protiv toga mogao da bude proglašen ekstremistom i teroristom. Bili bismo divljač za odstrel i čekali bismo da nam se ponovi sudbina naše braće koja su asuđivana za nepostojeće ratne zločine - zaključuje Jović.

On smatra da je velika obmana da će i građani koji izađu na izbore ostati bez posla.

- To nije tačno. Na jednom sastanku nam je stavljeno do znanja da će Srbija pomagati nekom vrstom socijalne pomoći, a koju će kontrolisati Priština, kao i da će svi morati ponovo da konkurišu za posao, jer je previše zaposlenih. Zato je naša najveća nada i jedina šansa da izbori ne uspeju, jer tog dana zadržavamo radna mesta i plate i ako neko od policije ROSU ili bilo ko drugi pokušava da uđe nasilno, imamo pravo da se pobunimo. Nismo mi neprijatelji države Srbije, ali je moj strah od Boga mnogo veći. Ne želim da budem potpisnik našeg samoubistva - zaključuje Jović.

Jović smatra da oni koji su se kandidovali za izbore na severu nude samo maglu.

- Da nije tragično bilo bi smešno. Pričaju da nam je potrebna nova vlast, da je bilo dosta kriminala i koječega. Ne sporim ništa od toga. U grupi od 10 ljudi koji se nađu na ulici bar dvojica imaju neka kriminalna dela. Ali nove ljude treba da biramo na našim, srpskim izborima, a ne da državu Srbiju proterujemo zbog bolje kanalizacije, više kontejnera i čistiju Mitrovicu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.10.2013. 14:15
samo use i u svoje kljuse a zvanicni stav beogradskog pasaluka bacite macki pod rep
Ponedeljak 28.10.2013. 14:07
Gospodine Jovicu izasli na izbore ili ne izasli, na Kosovu se "Sverc komerc ukida". Treba samo da vam bude jasno da je sudbina vas i vasih porodica u vasim rukama i da ste sami krojaci svoje sudbine. Nemojte da mislite da ce se vise nekom sazalit na vasim krokodilskim suzama kad budete ostajali bez povlascenja kao sto su: "sverc", Neplacanje komunalija, neregistvanje vozila kao ni podvrgavanje istih tehnickoj kontroli, placanje telefonije i ostalih dadzina, da ne nabrajam sve ostalo kao i "kaubojski zivot" i "zivot ispod svake granice civilizovanog drustva". Na vasu veliku zalost necete biti vise "Teksas" u srcu Balkana. Vase "lazi" vise ne piju vodu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online