Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 15.12.2014.
06:16
M. Ljubičić - Vesti A

Svaki dan sa dijasporom

Danas se navršava 22 godine od kako je 15. decembra 1992. iz rotacije izašao prvi broj "Vesti", dnevnog lista koji je ubrzo postao najtiražniji štampani medij dijaspore. Naši čitaoci sve ove godine iz dana u dan dobijali su informacije o svemu onome šta se dešava u zavičaju kao i odgovore na brojne dileme sa kojima su se suočavali u rasejanju.

A. Čukić
Dušan Vidaković u dopisništvu "Vesti" u Beogradu
 

- Naš list je često bio opozicija vlasti, ali nikada čitaocu - uvek voli da naglasi Dušan Vidaković, predsednik kompanije Nidda Verlag iz Frankfurta i glavni i odgovorni urednik "Vesti".

Shodno ekonomskoj krizi koju svi osećaju, i u otadžbini i u dijaspori, kao i zbog činjenice da su nas ove godine zauvek napustili dvoje istaknutih članova redakcije - Stevan Jovanović i Aleksandra Tatalović, jubilej "Vesti" obeležen je skromno, u prostorijama dopisništva u Beogradu.

Inače, našoj redakciji stigle su brojne čestitke od kojih izdvajamo onu iz Udruženja novinara Srbije čiji su čelni ljudi - Ljiljana Smajlović i Nino Brajović poželeli "Vestima" da još "dugo traju i uspešno se nose sa svim profesionalnim izazovima".

ZORAN JEREMIĆ, KONZUL SRBIJE U CIRIHU: "Vesti" su svedok i svetionik

Imam veliko zadovoljstvo da "Vestima " čestitam 22. godišnjicu rada. Posebno mi je drago da sam jedan od onih čitalaca koji su na neki način učestvovali u stvaranju "Vesti" od samog početka. Sećam se dobro razgovora sa gospodinom Duškom Vidakovićem 1993. kada sam kao otpravnik poslova Ambasade u Bonu bio u prilici da pružim punu podršku njegovoj ideji da stvori novine za našu dijasporu kojoj je u to vreme pretilo potpuno medijsko odvajanje od matice.

"Vesti " su tada bile prava veza matice i dijaspore i uspele su to i da ostanu. Teško je danas zamisliti da se bez stranica o aktivnosti naše dijaspore u pojedinim zemljama može dobiti objektivna slika o aktivnostima naših građana u inostranstvu, njihovim vezama sa maticom, ali i zemljama u kojima žive.

"Vesti" su jedinstvena, specifična veza i između organizacija naše dijaspore i podrška koje one daju radu naših organizacija u inostranstvu, naše crkve i istaknutih pojedinaca, je izuzetno važna za sagledavanje onoga što naša dijaspora predstavlja sada, i što je još važnije, onoga što će predstavljati u budućnosti. Upravo imajući u vidu taj značaj "Vesti" za našu dijasporu, njenu ulogu u zemljama u kojima se nalazi, ali i u matici, želim "Vestima" još puno jubileja i godišnjica u kojim će nas uvek iznova podsećati na svoju ulogu svedoka, ali i svetionika svega onoga što je našoj dijaspori važno i sveto.

SERGIJE, EPISKOP SREDNjOEVROPSKI: Svako dobro od Gospoda

Povodom značajnog jubileja, 22 godine postojanja dnevnog lista "Vesti", upućujem Vam najiskrenije čestitke.

Objektivno izveštavanje javnosti našem narodu u matici i ovde u dijaspori o važnim društvenim događajima zaista je veoma odgovoran zadatak na čijem ispunjavanju, Bogu hvala, novinari i urednici "Vesti" danonoćno i predano rade.

Uveren sam da ćete u budućnosti biti još bolji i uspešniji, i da ćete nastaviti da negujete visok profesionalni nivo.

U nadi da ćemo kao i do sada uspešno sarađivati u zajedničkoj misiji, upućujem svima zaposlenima u listu "Vesti" srdačne pozdrave i želim im svako dobro od Gospoda.

DR JANKO VESELINOVIĆ, PREDSEDNIK ODBORA ZA DIJASPORU I SRBE U REGIONU: Skidam vam kapu!

Kada putujem u dijasporu redovno čitam štampano izdanje "Vesti", dok vaše internet izdanje pratim svakodnevno. "Vesti" su mi interesantne iz mnogo razloga, ali dva su najvažnija:

1. Suštinski se bave problemima i potrebama naše dijaspore i Srba u regionu. Redovno i objektivno pratite dešavanja u srpskom rasejanju, brinete o očuvanju identiteta naših mladih naraštaja kroz razne, duhovne, edukativne, kulturno-umetničke i sportske manifestacije. U "Vestima" o svemu tome mogu naći mnogo informacija.

2. Vaš list je u vrhu retkih medija sa srpskim predznakom koji nikad nisu pali pod uticaj i cenzuru aktuelnog režima, bez obzira na to koje stranke i koalicije su na vlasti. I zato "Vestima" skidam kapu!
Čestitam vam na doslednosti tokom 22 godine uspešnog izlaženja i želim da istrajete u vašoj uređivačkoj koncepciji, na korist dijaspore i novinarske struke.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online