Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.11.2016.
08:08
O. Đoković - Vesti A

Godišnjica masakra u Francuskoj (4): Plašim se i vatrometa

Nisu mozak i memorija dugme niti gumica, pa da odstrane ili obrišu ono što je nekad bilo. Upravo to trpi Tina Burić, koja se po ko zna koji put smešta u bolničku sobu u nadi da će teške povrede biti prošlost.

O. Đoković
Tina Burić i Ljilja Pavlović

- Stalno bolovi. Teško je kad neprekidno traje, evo, celu godinu. Kako meni, tako i mom suprugu Portugalcu Paolu Lopezu. Pluća mu loša, teško diše, malo-malo, pa u bolnicu - prijavljuje Tina.
Te vražje gelere, koji su se ubilački raspršili te noći džihadskog užasa, u pariskom predgrađu Sen Deni, ispred Mekdonaldsa i samo koji korak dalje od Stad d Fransa, još ništa ne može da odagna.
- Imam psorijazu, pa stalno mislim da me od toga noga i zglob bole, dok konačno, nakon brojnih pregleda nisu ustanovili da je zaostao geler između butine i kolena. Za vikend su me pustili kući, evo, opet sam se vratila u bolnički krevet, čekam da me obaveste o terminu operacije - izmučena bolovima i neizvesnošću saopštava Tina.
Okreni levo, okreni desno, gore, dole, noć i dan, u mislima stalno prasak, stravična eksplozija, otkidaju se delovi ljudskog tela, otkinuta glava leti i pada kao lopta, krv, krv, jauci, vriska...
- Od tada živim u strahu. Bojim se svakog pucnja, petarde, vatrometa. Pod stalnim sam stresom. Padnem, pa se penjem, borim se. Ne ide. A bolovi svaki dan.
Nabraja Tina:
- Lakat i palac leve ruke paralizovani. Skinuli mi parče pluća, u plućima rupa.
Potom komentar obojen čemerom:
- Na koga će nesreća nego na bedu!
Težak je Tinin život. Ne radi. Od čega da živi?
- Dobili smo iz nekog Fonda odštetu u visini 20.000 evra. To trošimo. Ali, dug je život pred nama.

Pa dodaje još jednu čašu pelina:
- Pomoć od države? Pitajte sve žrtve atentata. Svi smo u istom jadu. Dobili smo jednu sumu, ništa više na vidiku. Imam malo dete, sa paralizovanom rukom ne mogu da ga okupam, neće ni da mi pošalju nekoga ko bi mi u tome pomogao. Rođena sam u Francuskoj, imam francusko državljanstvo, dakle, ne vode me kao strankinju, isto je i sa ostalim žrtvama. Sa mnom su radili nekoliko reportaža za francusku TV. Svi protestujemo. Očekujemo neku stalnu pomoć. Ni obećani stan nisam dobila, živim kod brata u Sarselu. Država nas ne razume, mi se borimo i ne vidimo svetlo na putu...

Ima kod Tine i lepših priča

- Desetog oktobra sam proslavila 36. rođendan. Ništa lepše od trenutaka kad smo zajedno.
Pa procvrkuta:
- Biću baka! Udala se moja najstarija ćerka Julijana (20), peti mesec je trudnoće. Sa mužem Aminom živi pored Meca. Kuću su kupili. Dobar mi je brak sa Paolom. Valentini je 14 godina, a Anđelini 13 meseci. Eno, došla Julijana da čuva sestricu dok sam ja u bolnici.

KRAJ

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online