Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 14.11.2010.
01:48 >> 17:40h
Press A

Ribari spasili ženu dvostrukog ubicu

Ribari Ivan Andrejić i Renato Grbić, koji su spasili ženu osumnjičenu za ubistvo dvoje ljudi ispred beogradskog restorana ''Madera'', kazali su da su je našli pukom slučajnošću. Iz beogradske Hitne pomoći je potvrđeno da je kod Pančevca pronađena živa žena i da je prevezena na reanimaciju u Urgentni centar.

Ljiljana Mitić, koje je najverovatnije ubila bivšeg supruga Ljubomira Dapčevića i njegovu ćerku iz drugog braka Milicu, posle zločina pobegla je do Brankovog mosta, odakle je skočila. Međutim, dvojica ribara su je spazili kod Pančevačkog mosta i izvukli je iz vode.

Ljiljana Mitić sa ljudima koji su je spasili

"Pecao sam tamo, s druge strane, kad sam iz mraka, s vode, čuo jecaje i nešto nalik umirućem ropcu", svedoči Ivan Andrejević za ''Press'' i dodaje da joj je doviknuo da izdrži, seo u čamac, osvetlio mesto sa kojeg je čuo vapaje i video samo glavu kako viri iz vode.

"Ležala je na leđima i plutala. Pokušao sam da je prebacim na čamac, ali nisam mogao. Bila je preteška, s obzirom na to da joj je odeća bila natopljena vodom i da je bila potpuno otromboljena. Pozvao sam mobilnim Renata Grbića, vlasnika obližnjeg restorana i ribara, sve vreme je držeći za ruku da ne potone. Jedva smo uspeli da je ubacimo u čamac i dovezemo do njegovog restorana, gde su ubrzo došle policija i Hitna pomoć", prepričava Andrejević.

Renato Grbić, inače poznat kao čovek koji je iz Dunava izvukao 22 osobe koje su skokom s Pančevačkog mosta pokušale samoubistvo, tvrdi da žena nije mogla jednostavno da dopluta od Brankovog do Pančevačkog mosta, navodi ''Press''.

Žena prevezena na reanimaciju


Žena za koju se pretpostavlja da je sinoć skočila sa Brankovog mosta u Beogradu, pronađena je živa kod Pančevačkog mosta odakle je prevezena na reanimaciju u Urgentni centar, izjavila je portparolka Hitne pomoći Nada Macura. Ona je Tanjugu kazala da je žena, starosti od oko 50 godina, pronađena kod splava "Konoba" i da njen identitet za sada nije poznat. Macura je rekla da je žena u svesnom stanju, stabilnih vitalnih funkcija, ali da je dezorjentisana i da ima hipotermiju, odnosno sniženu telesnu temperaturu.

"Morala je da pliva, nema govora da je doplutala, jer je to gotovo nemoguće. Baš pre Ivanovog poziva sedeo sam u restoranu i slušao na vestima o ubistvu ispred "Madere" i ženi koja je potom skočila s mosta. Prošlo mi je kroz glavu da je reč o njoj, naročito jer mi je Ivan rekao da je u pitanju žena. Pokušali smo ćebetom i čajem da je malo ugrejemo i razgovaramo s njom. Međutim, žena je bila potpuno izgubljena i van sebe", priča Renato.

"Niti je znala kako se zove, gde se nalazi, ni odakle smo je izvukli. Samo je tupo gledala kroz nas i ječala. Od policajaca smo čuli da kod sebe nije imala nikakva dokumenta, ali smo tad već skoro svi znali da je reč o osobi koja je pucala u bivšeg muža i njegovu ćerku. Odgovarala je opisu i godinama, negde oko 50", navodi on.

 

Mogući motiv smrt sina

Forenzičari vrše uviđaj posle ubistva
 

Dapčević je bio na večeri sa ćerkom u restoranu "Madera", kada je ušla njegova bivša supruga, prišla stolu i započela svađu. Kako su za "Press" rekli očevici iz restorana, žučnu svađu su nedugo zatim nastavili ispred restorana, da bi Ljiljana ubrzo potegla pištolj i ispalila hitac u glavu Ljubomirove ćerke Milice, a zatim s leđa pucala u potiljak Ljubomiru, koji je pao nekoliko metara od ćerke. Potom se ponovo okrenula ka Milici i ispalila još jedan metak u nju. Nesrećna devojka je od zadobijenih rana ostala na mestu mrtva. 

Očevici s mosta posvedočili su da je žena bez razmišljanja prekoračila ogradu i skočila i da je neposredno pošto je njeno telo palo u vodu preko mesta na koje je upala prešao brod tegljač, pa je u prvi mah izgledalo kao da nije imala ni teoretske šanse da preživi skok.

Motiv ovog strašnog zločina još nije poznat, ali se sumnja da je razlog za ubistvo smrt Ljubomirovog i Ljiljaninog sina Andrije, koji je pre nešto više od godinu dana pronađen mrtav u sobi jednog beogradskog hotela. Iako tačan uzrok smrti njihovog sina nije utvrđen, pretpostavlja se da je reč o prekomernoj upotrebi narkotika, odnosno predoziranju. 

Kako je rekao školski drug pokojnog Andrije, koji je došao pred restoran kad je čuo za tragediju, Ljiljana je svog bivšeg muža smatrala odgovornim za sudbinu njihovog sina, što bi i mogao da bude povod za ovaj zločin.

Inače, prema nezvaničnim saznanjima do kojih je "Press" došao, Ljiljana je već u nekoliko navrata pretila Milici da će je ubiti, što ona nije prenosila ocu iz straha od njegove reakcije prema bivšoj supruzi.

Neposredno posle ubistva ispred "Madere" je došla i majka ubijene Milice, ne verujući da je reč o njenoj ćerki. Kada su joj policajci potvrdili da je ipak reč o njenom detetu, žena je zakukala, uhvatila se za glavu i srušila na zemlju. Ubrzo su na lice mesta došle i Miličine drugarice, koje su sa suzama u očima i nevericom pratile šta se dešava i pokušavale da uteše njenu majku.


Uviđaj ispred "Madere" trajao je nekoliko sati, a svi prilazi restoranu bili su pod policijskom blokadom, dok je više ekipa forenzičara pretraživalo Tašmajdanski park u potrazi za oružjem kojim je izvršeno dvostruko ubistvo.

Dačić: Motiv ubistva neraščišćeni porodični odnosi


Ivica Dačić

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su po prvim rezultatima istrage motiv dvostrukog ubistva u beogradskom restoranu "Madera" neraščišćeni porodični odnosi vezani za smrt sina žene osumnjičene za sinoćno ubistvo svog bivšeg supruga i njegove ćerke.


U slučaju dvostrukog ubistva u beogradskom restoranu "Madera" reč je o porodičnoj tragediji, a žena osumnjičena za to krivično delo nalazi se na reanimaciji u Urgentnom centru, rekao je Dačić novinarima u Kraljevu.


Dačić je rekao da je žena osumnjičena za to ubistvo po navodima očevidaca skočila sinoć sa Brankovog mosta, a da je u besvesnom stanju izvađena iz reke kod Pančevačkog mosta.

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.11.2010. 02:37
Sto ste je izvlacili. Osim bivseg muza ubila je i njegovo dete.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online