Sreda 5. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 24.03.2011.
16:38 >> 16:47h
Smedia A

Vladimir Putin - neprijatelj Srbije?!

Jučerašnji Dnevnik 1 Radio televizije Vojvodine nikoga nije ostavio ravnodušnim! U toj informativnoj emisiji koju za javni servis priprema RTV a koja se emituje na čitavoj teritoriji Srbije, potkrala se neverovatna greška u naslovu udarnog priloga - uz snimak sastanka Tadića i Putina stavljen je potpis: "Potvrda neprijateljstva".

Lapsus ili...?

Da li je zaista u pitanju greška ili se nekome "namerno omaklo" može samo da se nagađa.

Gotovo je neverovatno, međutim, da se ovakav lapsus RTV-u mogao dogoditi kada se zna da u toj medijskoj kući radi blizu 3.000 ljudi, od čega nekoliko stotina direktora, primećuje "Smedia".

Hitna kazna za odgovorne


Povodom jučerašnjeg grubog profesionalnog propusta u vestima koje su u 17 časova emitovane na programu pokrajinskog i republičkog Javnog servisa, generalni direktor RUV- RTV Blažo Popović i menadžment te medijske kuće su, uz izvinjenje javnosti zbog učinjene greške, istakli da je u pitanju ne samo napad na RTV Vojvodine, već i pokušaj da se poljuljaju i ugroze tradicionalno prijateljski odnosi između srpskog i ruskog naroda.


"Odmah nakon tog grubog incidenta sazvao sam Programski kolegijum na kojem su odmah povučeni prvi potezi u sankcionisanju svih odgovornih za propust", navodi Popović.


Prema njegovim rečima, jedno slovo je greška, dok su dva pogrešno napisana slova već predumišljaj.


"Zbog toga slede dalje suspenzije i mere kako bi se sankcionisali svi koji su na ovaj način pokušali da ugroze i diskvalifikuju sve što je tokom prethodne dve godine urađeno kako bi se RTV Vojvodine modernizovala i ponovo uhvatila korak sa standardima koje postavljaju moderni javni servisi u Evropi", ističe generalni direktor.


Tim povodom uručen je jedan otkaz, kao i nekoliko suspenzija, a pokrenute su i procedure za dalje utvrđivanje odgovornosti svih učesnika koji su ''proizveli'' grešku.

Na današnjoj sednici Upravnog odbora RUV usvojen je čitav niz mera koje će biti preduzete kao ''potvrda neprijateljstva'' prema svim neradnicima i saboterima.


"Naglašavam da ćemo sa sankcijama ići do kraja, odnosno do utvrđivanja potpune odgovornosti svih učesnika", poručio je Popović i dodao da jučerašnji incident ni u kom slučaju neće zaustaviti proces promena i daljeg razvoja Radio-televizije Vojvodine.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.03.2011. 16:46
Naravno da nije greska.
Četvrtak 24.03.2011. 16:52
Dajte imeeee......
Četvrtak 24.03.2011. 17:49
Mozda je Boki12, neprijatelj Putinu, al' garantujem da je Putin veliki prijatelj Srbije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online