Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 01.10.2012.
21:15
RTS A

Oktoberfest: Pojedeno samo 60 volova

Milioni litara napitka od hmelja popijeni su u Minhenu, a sudeći prema navali zabeleženoj tokom prve sedmice Oktoberfesta, najveći festival piva ove godine sigurno obara nekoliko rekorda. Najzaslužnije je, tvrde organizatori, lepo vreme!

Posle prve nedelje Oktoberfesta organizatori imaju mnogo razloga da budu zadovoljni. Od ovogodišnje statistike može se zamutiti u glavi, baš kao i posle jakog piva koje se toči u 35 ogromnih šatora, piše Špigl onlajn.


Više je posetilaca, koji uz to više i piju, pa su i posledice predvidljive. Broj onih koji su ove godine tokom prvih sedam dana želeli da osete atmosferu poznatog minhenskog festivala, kao i ukus piva, sa prošlogodišnjih 3,5 miliona porastao je za 100.000!

Procena koju su organizatori napravili pre nego što je fešta počela je da će tokom 16 dana šest miliona ljudi posetiti festival. Zasluga se pripisuje lepšem vremenu nego ranije. Takođe, litarskih krigli popijeno je čak 200.000 više nego u istom periodu prošle godine!


Ukoliko se ovakav trend bude nastavio i narednih dana Oktoberfest polako se približava rekordu od 7,5 miliona litara popijenog piva, što bi bilo veliko iznenađenje, naročito ako se uzme u obzir činjenica da je festivalski prostor ove godine 20 odsto manji nego inače zbog poljoprivrednog sajma koji je zatvoren u nedelju.

Za sada je pojedeno 60 volova i 26 teladi, a više se traži i pržena piletina. Trgovci i organizatori zadovoljno trljaju ruke, posetioci su prezadovoljni zabavom i ponudom, ali porast beleže i neprijatne situacije.


Mališanima je bilo veoma lako da se izgube u tolikoj gužvi, te su čak 93 deteta (u odnosu na 56 lane) roditelje pronašla uz pomoć pripadnika obezbeđenja.

Čak 2.600 predmeta, među kojima je bilo i pantalona, slušnih aparata i burmi, privremeno (a možda i trajno) odvojeno je od vlasnika.

Obezbeđenje je oduzelo 63.000 krigli (!) od veselih posetilaca koji su želeći besplatan suvenir sa Oktobarfesta pokušali da odu kući sa ambalažom u kojoj su dobili svoje piće.


Predstavnici Crvenog krsta upozoravaju i na porast broja onih koji su pili do besvesti - za sada je 445 osoba ozbiljno preteralo u konzumaciji, a ono što nije iznenađujuće je to što je većina njih starosti do 30 godina.

Ljubitelji piva ove godine okupili su se u Minhenu 179. put. Za postavljanje rekorda ima još dovoljno vremena jer do 7. oktobra na prostoru od 26 hektara točiće se čuveni napitak od hmelja gotovo danonoćno.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.10.2012. 07:34
Ala volem lokati za volovima rogatim, još da mi je cura jedra da sa mnom kera tera!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online