Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 01.01.2014.
17:24
Vestionline A

Godina čudovišta od Atlantika do Pacifika

Grozna, opasna i dobroćudna čudovišta, uobičajeni su deo folklora svih kultura, proizvod mašte, religije, strahova, nerazumevanja i često manipulacije. Iracionalna iskra u čoveku nagoni da verujemo u njih, bilo da su u pitanju islandski trolovi, planinski jetiji ili morske sirene. S vremena na vreme pojavio bi se neki neobičan primerak ili njegov svedok, koji bi potvrdili da se ne veruje uzalud. Međutim, prošla godina obilovala je vestima o čudnim stvorenjima, morskim nemanima, mutantima i krvopijama. Nemamo odgovore na pitanja kako su postala ta strašna bića i šta im se desilo, ali svakako su nam privukla pažnju jer je njihova pojava sve češća i zabrinjavajuća. Možda smo ih sami napravili.

Čudovište iz kese i Čupakabra

Ovcama isisana krv u Hondurasu

U martu 2013. Godine na Tviteru se pojavila slika mrtvog stvorenja koje liči na majmuna kako viri iz plastične kese. Zbog neobičnih zuba i deformisanog lica nije moglo sa sigurnošću da se kaže kojoj tačno vrsti pripada. Spominjalo se čak da je u pitanju uzorak iz laboratorije, na kojem su vršeni eksperimenti. Jedan neuspeli eksperiment je, izgleda, završio u smeću.

Nekoliko dana kasnije u Hondurasu je prijavljen napad Čupakabre u kojem je ubijeno 200 ovaca. Njima je isisana krv preko noći. Slučaj je i danas ostao nerešen.

Neman sa Novog Zelanda i Nesijev rođak

Kit, jegulja... Toliko deformisano da može biti šta god izmaštate

Na obali Novog Zelanda, u maju 2013. godine isplivalo je čudovište, do pola pojedeno, sa ogromnom glavom i otvorenih čeljusti. Nagađalo se da je reč o kitu ubici, jegulji, pa i dinosaurusu, ali odgovor od naučnika nikada nije stigao. Odeljenje za konzervaciju i Akvarijum Keli Tarlton, odnelo je telo na identifikaciju. Rezultati nikada nisu objavljeni.


Mesec dana kasnije, u junu 2013. godine, na obali Velike Britanije, čovek je uslikao novo jezivo stvorenje kako mrtvo leži u pesku. Prema fotografiji i opisu, stvorenje podseća na jegulju, mada je njegova slika podstakla priče o rođaku čuvene Nesi iz jezera Loh Nes.

Daleki predak ili zračenje iz Fukušime?

Ovo ja najčudnije stvorenje do sada nađeno

Španski mediji su 21. avgusta javili da se na obali ove zemlje pojavilo zmijoliko čudovište dugačko oko osam metara. Pričalo se da je u pitanju neka vrsta životinje za koju se verovalo da je izumrla ili je neko stvorenje izmutiralo posle radioaktivne vode koja se izlila iz Fukušime u okean.

Poslednji slučaj koji je zabeležen u 2013. godini je slučaj kita u Vijetnamu. Iako je očigledno da je kit u pitanju, meštani su ubeđeni da je džin iz okeana morsko čudovište. Konačan ishod i rasplet ovog događaja nam je ostao nepoznat, ali ako je nova vrsta kita u pitanju, gde se do sada skrivao i kako je moguće da ga niko nije otkrio. Priznaćete, kit nije poput kolibrija.

Neka od ovih nesrećnih "čudovišta" koja su tragično okončala svoje živote, samo su "greška prirode", dok su druga direktno ili indirektno proizvod čoveka. Podsetimo samo da se radioaktivna voda iz nuklearne elektrane Fukušima i dalje izliva u Pacifik, i da kvarovi još nisu sanirani. Preti opasnost da se kompletna flora i fauna okeana promeni, čime nisu ugroženi samo stanovnici okeana, nego čitavo čovečanstvo.

Primer za to je i masovan pomor delfina, osam puta više nego prethodnih godina. Ni za ovo nisu pronađeni, ili saopšteni uzroci.

Subota 04.01.2014. 08:56
Najveca cudovista izmedju Atlantika i Pacifika sede u Beloj Kuci.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online