Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 20.11.2015.
20:36
index.hr A

U ovim državama sise su opasnije od pušaka

Najnovije istraživanje "Klinik Komparea", u 17 zemalja na svetu je zabranjeno pokazivati grudi, dok je sasvim u redu posedovati oružje. Pogledajte u kakve vas probleme grudi mogu uvaliti u tim zemljama.

Reuters
Negde se više isplati da za pojas zadenete pištolj, a da se zakopčate do grla

1. Irska

Iako je tehnički legalno posedovati oružje u Irskoj, mnogi ljudi ga ne poseduju, a čak je i policija nenaoružana. Sa druge strane, Irska ima dugu istoriju zakona inspirisanih Katoličkom crkvom pa su kazne za golotinju u javnosti poprilično visoke. Zbog pokazivanja bradavice u javnosti možete biti kažnjeni na šest meseci iza rešetaka ili kaznu od 634 evra.

2. Island

Iako ga međunarodna zajednica hvali zbog osuđivanja bankara odgovornih za slom berze 2008. godine, Island je daleko opasniji za žene koje pokazuju bradavice u javnosti nego za one koji nose oružje. Čak je Bjork morala da pokrije svoje bradavice u video spotu, jer za razliku od ženskih, bradavice robota su dopuštene.

3. Meksiko

Ako se usudite da pokažete bradavice u Meksiku, uhapsiće će vas. Posedovanje oružja kojim možete da ubijete čoveka je sasvim u redu. Iako iz te zemlje dolazi Selma Hajek, Meksikancima je draže videti pištolj nego grudi.

4. Brazil

Iako nikome ne smeta kad nacionalna legenda Ronaldo pokazuje svoje grudi u javnosti, kad to učini neka žena, policija reaguje. Kazne za pokazivanje bradavica kreću se od tri meseca do godine dana u zatvoru uz novčanu kaznu.

5. Rusija

Dok Vladimir Putin slobodno pozira golih grudi na snimcima sa godišnjeg odmora, žena koja se odluči da ga imitira platiće kaznu od 50 evra.

6. Turska

Kao da nije dovoljno što se Turkinje koje pokažu grudi u javnosti kažnjavaju, u aprilu prošle godine turski premijer Bulent Arinc predložio je zakon koji bi ženama zabranio da se smeju u javnosti.

7. Monako

Čak se i princeza Monaka kupa obučena od glave do pete, kako slučajno ne bi pokazala previše. Da joj se to dogodi završila bi na sudu.

8. Malta

Ako ste mislili da je zbog toga što je Malta ostrvo na Mediteranu mentalitet njenih stanovnika opušteniji, niste u pravu. Kao i u ostalim zemljama s ovog popisa, pokazivanje bradavice koštaće vas slobode i novca.

9. Pakistan

Pokazivanje oružja je u redu, pokazivanje grudi pričvršćenih za vaše telo nije. Kazna za njihovo pokazivanje je 200 rupija ili zatvor.

10. Singapur

Zbog pokazivanja grudi provešćete i do 90 dana u zatvoru.

11. Ujedinjeni Arapski Emirati

Ovde je kazna još stroža. Ako neko vidi vaše grudi u javnosti, pripremite se na to da ćete u zatvoru provesti pola godine.

12. Tajland

Umesto da platite kaznu za golotinju u javnosti, jeftinije je vam u toj zemlji iznajmite prostitutku.

13. Sirija

U zemlji razorenoj ratom i dalje su jedan od najvećih problema žene koje ne žele da nose hidžab. Njima prete drastične kazne, poput javnog poniženja, premlaćivanja, zatvora i novčanih kazni.

14. Irak

U ovoj zemlji važe slična pravila kao u Siriji. Žena koja ne nosi hidžab biće javno vređana, pretučena, zatvorena i novčano kažnjena.

15. Sudan

Ako svojom voljom pokažete grudi i ovoj zemlji, snaćiće vas barbarska kazna od 50 udaraca bičem. Ironično, da bi se ova kazna sprovela skinuće vam gornji deo odeće i ogoliti prsa.

16. Egipat

Uprkos činjenici da se među hijeroglifima nalaze hiljade žena golih grudi, u stvarnosti vam ne smie pasti na pamet da ih pokažete. Kazna za to je zatvor.

17. Maroko

U ovoj zemlji ulicom možete da prošetate sa pištoljem u ruci i nikome ništa. Ako pak žena prošeta golih grudi, biće osuđena na dve godine zatvora i proterana iz zemlje. Jer grudi su mnogo opasnije od metaka. 

POVEZANE VESTI

Subota 21.11.2015. 07:05
A sta bude ako neko izvadi kuurcinu na videlo?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online