Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.10.2017.
10:44
sputniknews.com, Vestionline A

Mahatma Gandi je bio bludnik?

Najnoviju biografiju indijskog oca nacije napisao je Džed Adams i u njoj je istražio intimni život Mahatme Gandija. Često je svojim sledbenicima držao predavanja o seksu i čednosti, a njegovi saveti neretko su bili vrlo detaljni i provokativni.

commons.wikimedia.org
Indijski otac: Mahatma Gandi

Stavovi mu nisu uvek bili i popularni, a Džavaharlal Nehru, prvi premijer nezavisne Indije, opisao je Gandijev savet mladencima da "ostanu u celibatu zbog svojih duša", neprirodnim i abnormalnim.

Tako u svojoj provokativnoj, upravo objavljenoj knjizi "Gola ambicija", Džed Adams je skinuo sa njega oreol sveca i istražio podvojenost između njegove velike vizije o nezavisnoj Indiji i njegove nepokolebljivosti kad su u pitanju bili vegetarijanstvo, odeća i apstinencija od seksa.

Adams je detaljno proučio sva Gandijeva dela i kako je rekao, "postale su mu jasnije pojedinosti koje doprinose bizarnoj istoriji njegovog seksualnog života".

- Zanimalo ga je šta se krije iza Mahatminih pobožnih molitvi za čednost i njegove navike da spava pored golih devojaka, kako bi na iskušenje stavio svoju moć suzdržavanja od seksa. Zapravo, Adamsa je zanimalo da li je Gandi bio "najopasniji prikriveni seksualni manijak" - kaže jedan izvor.

Iako se za sve ovo znalo još tokom njegovog života, Gandijev intimni život dugo se držao u tajnosti čak i nakon njegove smrti, jer ga je trebalo prikazati kao "oca nacije".

Mnogo eksplicitnog sadržaja je uništeno, međutim i posle toga je ostalo dosta njegovih beleški poput ove: "Vina spava sa mnom i to bi se moglo nazvati slučajem. Jedino što mogu o tome da kažem, jeste da ona spava vrlo blizu mene".

Moglo bi se zaključiti, poznavajući Gandijevu ličnost, da je ovaj eksperiment bio mnogo više od samog spavanja blizu njega.

Što je bivao stariji, postavljao je sebi sve veće duhovne napore, a za to su mu, prema Adamsu, bile potrebne još mlađe i atraktivnije žene.

Tako je Sušilu, koja je 1947. godine napunila 33, zamenio osamnaestogodišnjom Manu, ćerkom svoje rođake, a ubrzo im se pridružila i osamnaestogodišnja Gandijeva rođaka Abha. Ubijen je u Nju Delhiju u atentatu 1948. godine, dok su Manu i Abha bile uz njega. Posle očeve smrti, najmlađi sin Devdas se pobrinuo da Manu i Abhu skloni podalje od javnosti.

- Budući da su se mnoge informacije o njegovom seksualnom životu dugo držale u tajnosti, tek danas možemo da sakupimo deliće mozaika, kako bismo dobili kompletniju sliku o njegovom velikom samopouzdanju u moć vlastite seksualnosti - zaključuje Adams.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online