Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2440
3120
22.11.2016.
Žrtve vukovarskih Srba nisu uvažene
youtube.com/UPPAD Udruga

SRĐAN MILAKOVIĆ, potpredsednik opštine

- Mi smo dan pre državne svečanosti položili vence srpskim civilima na jedinom obeležju koje imamo, pošto nam nije dozvoljeno da ih postavimo na mestima gde su stradali naši sunarodnici. U Hrvatskoj nema prostora za sve žrtve.

Reuters

ANDREJ PLENKOVIĆ, premijer Hrvatske

- Vukovar je simbol stradanja hrvatskog naroda, ali i jedinstva za slobodnu i suverenu Hrvatsku. Znamo da su pre 25 godina snage JNA i srpskih paravojnih snaga tri meseca nastojale slomiti herojsku odbranu i otpor Vukovara.

Za i protiv
3575
3671
19.11.2016.
Advokati prete štrajkom zbog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći
www.mc.rs

SLOBODAN ŠOŠKIĆ, advokatska komora

- Po Ustavu, pravnu pomoć mogu da pruže samo advokati i jedinice lokalne samouprave. Dozvoljavanje svima da pružaju pomoć bi uvelo korupciju u ovu oblast i ugrozilo pravnu sigurnost u toj oblasti.

www.mc.rs

SAŠA GAJIN, profesor prava

- Funkcioneri advokatskih komora imaju ambiciju da obezbede monopol u pružanju besplatne pravne pomoći građanima pošto je predviđeno da država to finansira sa 5,6 miliona evra godišnje.

Za i protiv
2750
2584
18.11.2016.
Opozicija zahteva ravnopravan tretman na RTS-u
Tanjug

ĐORĐE VUKADINOVIĆ, samostalni poslanik

- Od javnog servisa se traži samo da opozicione stranke dobiju jedno gostovanje nedeljno. Uz ovakvo izveštavanje RTS-a ni predsednički kandidati poput Putina, Kenedija i Obame ne bi imali šanse da pobede na izborima.

www.mc.rs

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ, analitičar


- Kada je reč generalno o elektronskim medijima, RTS spada među objektivnije. Delegacija koja je postavila zahteve RTS-u pre svega je glas jednog dela oponenata vlasti, a ne homogene skupštinske opozicije.

Za i protiv
3114
3104
17.11.2016.
Spomenik i grob Dimitrija Tucovića izmešteni s beogradske Slavije
Tanjug

GORAN VESIĆ, gradski menadžer

Telo socijaliste i oficira Dimitrija Tucovića koji je poginuo u Kolubarskoj bici biće sahranjeno u Aleji velikana, a spomenik će biti restauriran i postavljen u obližnjem parku. Grad je preduzeo sve mere da se ovaj posao obavi dostojanstveno.

Vestionline

MILOŠ TUCOVIĆ, unuk Dimitrija

- Molio sam da ga ne premeštaju ili makar da nam daju da ga sahranimo u rodnom Dostinju kod Užica. A uradili su to krišom, bez najave i uz obezbeđenje policije. Koga se plaše? Zar se tako pomera bista srpskog velikana, dok Beograd spava?

Za i protiv
2713
2315
16.11.2016.
Prosvetari zahtevaju povećanje plata za 12 odsto
Tanjug/AP

JASNA JANKOVIĆ, sindikalni lider

- Naši zahtevi su isti već dve godine. Prosveti zarade nisu povećavane od 2010. do 2014. godine. Povećanjem koje nudi Vlada Srbije nikada nećemo stići ni do republičkog proseka.

Tanjug

MLADEN ŠARČEVIĆ, ministar prosvete

- Zahtevi prosvetnih sindikata su neosnovani. Ne vidim razloge za štrajk prosvetara, jer će oni dobiti najveće povećanje plata od 6,5 odsto, što je već predviđeno planom Vlade Srbije.

Za i protiv
3274
3761
15.11.2016.
Da li Srbi treba da slave Trampovu pobedu
A. Čukić

VOJISLAV ŠEŠELj, lider radikala

- U sedištu Srpske radikalne stranke smo pojeli punu tepsiju baklava. Pobeda mora da bude slatka. Nije tajna da smo mi radikali podržavali Donalda Trampa od početka.

Tanjug

IVICA DAČIĆ, šef diplomatije

- Od Donalda Trampa ne treba očekivati čuda. Mi smo takav narod, lako poletimo i mislimo da će sad Amerika samo da sipa dolare Srbiji. Srbi su odmah poleteli i "vratili Kosovo".

Za i protiv
4034
3268
12.11.2016.
Stranke kažnjavane ispod minimuma za neprijavljivanje troškova
Tanjug

MILAN MARINOVIĆ, predsednik Prekršajnog suda u Beogradu

- Ne želim da branim kolege koji izriču minimalne kazne. Međutim, kod nas se retko izriču maksimalne, što se najbolje vidi kod saobraćajnih prekršaja. Zato je izmenama zakona data mogućnost nagodbe.

www.mc.rs

TATJANA BABIĆ, Agencija za borbu protiv korupcije

- Agencija ima pravo na žalbu kada nije zadovoljna kaznama koje strankama izrekne prekršajni sud i mi to koristimo. Međutim, istina je i da političke partije revnosnije ispunjavaju obaveze uprkos blagim kaznama.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online