Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
4323
4007
21.02.2015.
Srpskim političarima je potrebna pomoć psihijatra

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ, lider DSS-a i psihijatar

- Našim političarima zaista treba pomoć psihijatra ako će Toniju Bleru i Alisteru Kembelu, koji je to izjavio, dopustiti da budu privatizacioni savetnici i ako će na taj način da im izraze zahvalnost za bombardovanje Srbije.

MILUTIN MRKONjIĆ, funkcioner SPS-a

- Nikada nisam imao psihičkih problema jer sam se uvek bavio strukom koju znam. Nemam poverenja u te strane medijske stručnjake, što savetujem i mojim kolegama političarima. Mi imamo sjajne ljude i niko nam drugi ne treba.

Za i protiv
3469
3199
20.02.2015.
Srbija će imati koristi od Putinove posete Mađarskoj

ŽIVADIN JOVANOVIĆ, bivši šef diplomatije SRJ

- Putinova poseta Budimpešti je značajan događaj na evropskoj sceni. Za Srbiju može da bude inspiracija za samostalnu i nezavisnu politiku. Tu inspiraciju je nedavno dobila sa Mediterana, a evo sada i sa severa.

VOJISLAV VULETIĆ, predsednik Udruženja za gas Srbije

- Nikakvu korist od dogovora Orbana i Putina Srbija neće imati. Gasni ugovor između Rusije i Mađarske je istekao pa su se dva predsednika dogovorila da potpišu novi. Srbija nije na bilo koji način uključena u ovu priču.

Za i protiv
3667
3297
19.02.2015.
Tinejdžeri u Srbiji drogiraju se i tamjanom

DR NADA MACURA, portparol Hitne pomoći u Beogradu

- U poslednje vreme imamo pacijente koji se drogiraju tamjanom. Kažu da im tamjan daje lep miris u prostoriji. Znam gde može i da se kupi kesica, koja košta 1.000 dinara. To je kažu biljni tamjan od koga se "dobro urade".

ZORAN KEREZOVIĆ, Sveštenik u hramu Kliničkog centra Srbije

- Sada prvi put čujem za biljni tamjan koji može da može da ima takvo psihoaktivno dejstvo. Ne znam šta je to što se prodaje, ali tu nema mesta poređenju sa tamjanom koji se koristi u crkvama, a koristio se i pre hrišćanske ere.

Za i protiv
1952
2231
18.02.2015.
U Srbiji se manje praznuje nego u Evropi

Vladimir VULETIĆ, sociolog

- U Srbiji je zaista manje prazničnih dana, ali Srbi vole da praznuju i to ih ne čini različitim od ostalih. Praznici su nešto što čini otklon od mučne svakodnevice. Nemci, recimo, imaju i više neradnih dana i dana godišnjeg odmora, ali kod nas je uvek dilema da li mnogo odmaramo jer nam je privreda slaba.

Dragoljub RAJIĆ, Mreže za poslovnu podršku

- Iako je u Srbiji zaista manje prazničnih neradnih dana, izostanak s posla procentualno je u državnom sektoru trostruko veći nego u zemljama Zapadne Evrope, a dvostruko veći nego u Češkoj. Problem je u efikasnosti i u organizaciji posla. Nema profesionalnog upravljanja i dosta se radi nonšalantno.

Za i protiv
3586
2057
17.02.2015.
Beda je najčešći razlog samoubistava u Srbiji

Zoran MILIVOJEVIĆ, psihoterapeut

- Svaki slučaj samoubistva je individualan. Ipak, siromaštvo je jedan od najčešće navođenih razloga samoubistava i samim tim pad kvaliteta života. Sve dok se čovek nada da će biti bolje, odoleva, ali čim shvati da nema izlaza, odlučuje se na ovaj korak.

Bojan JOVANOVIĆ, antropolog

- Sreću svi mi doživljavamo na tipiziran način, a kada smo nesrećni to uvek iskazujemo na različit način. Svakim "skokom sa zgrade" pojedinac iskazuje svoju ličnu tragediju. U Vojvodini je recimo broj samoubistava povezan sa klimatskim promenama.

Za i protiv
2216
2066
16.02.2015.
U slučaju neuspeha pregovora sa Esmarkom, država bi trebalo da zatvori Železaru Smederevo

Radojka Nikolić, ekonomski analitičar

- Železara od prvog dana pravi gubitke. Trebalo bi da se ugledamo na Nemačku koja je još pre 30 godina zatvorila svoje čeličane i pretvorila ih u eko-parkove; svi oni rade i ostvaruju lep profit. Ako bi Amerikanci zaključili da se njima tu ne isplati proizvodnja, onda mi ne bi trebalo da mislimo da će nama biti isplativa.

Željko Sertić, ministar privrede

- Vlada Srbije ima i plan B ako ne bude zadovoljna ponuđenim u pregovorima. U postupku prodaje Železare Smederevo postoji granica ispod koje Vlada Srbije neće ići, a to je državni interes. Mi nećemo da prodamo Železaru na način da sutra imamo rizike, jer smo uradili pogrešan posao.

Za i protiv
2129
2207
14.02.2015.
Tomislav Nikolić dodeljuje 89 odlikovanja za Dan državnosti

ZORAN STOJILjKOVIĆ, profesor sociologije

- Predsednik obavlja simboličke funkcije i njegovo je pravo da dodeli priznanja onim za koje misli da su ih zaslužili. Kada se priznanja dodeljuju, bez obzira na lične simpatije, treba voditi računa o opštim interesima, a ne o ličnom ukusu.

ČEDOMIR ANTIĆ, istoričar

- Koga god da izabere za odlikovanje postavlja se pitanje da li javnost to ceni. Neki su odlikovani zbog stare slave, a za druge javnost ne zna ko su. U Srbiji 19. veka odlikovanja su retko dodeljivana, ali su imala veliki značaj, što danas nije slučaj.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online