Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
1934
5806
13.02.2015.
Stari srpski tenkovi biće sirovina za smederevsku Železaru

MILETA GUJANIČIĆ, lider Nezavisnog sindikata metalaca

- Ranije je to radio Ju-Es stil, ali vojna oprema nije u fabriku dolazila "u komadu". Ima logike da i ovi staru tenkovi i drugo naoružanje koje prodaje Vojska Srbije završe u pećima železare. To je izuzetno kvalitetno gvožđe za Esmark ako dođe.

SAŠA ČOLIĆ, predsednik ASNS-a u čeličani

- Smatram da su priče o pretapanju starog oružja u smederevskoj železari laičko zaključivanje. Mislim da ne postoji nikakva veza između najave o prodaji vojnog naoružanja i dolaska "Esmarka". Nisam siguran ni da je Ju-Es stil tako nešto radio.

Za i protiv
2584
2427
12.02.2015.
Boris Tadić piše predlog novog Ustava Srbije

BOJAN KOSTREŠ, zamenik predsednika LSV

- Srbiji je bez svake sumnje potreban novi Ustav. On se mora doneti kao posledica širokog društvenog koncenzusa, ali i činjenice da sa sadašnjim ne možemo u EU. Zato je svaki predlog dobrodošao, a naročito onaj koji dolazi od Tadićeve partije.

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ, predsednik DSS

- To je vrlo pretenciozno, jer je pre samo devet godina Boris Tadić učestvovao u pisanju važećeg Ustava. To govori o nedoslednosti Tadićevih ideja i stranke koju vodi. Ne može se Ustav pisati svakih deset godina zbog aktuelnog političkog trenutka.

Za i protiv
3179
3105
11.02.2015.
Amerikanci Srbiji daju lažne nade za gas

MAHMUD BUŠATLIJA, ekspert za strana ulaganja

- Amerika nudi pomoć, ali još nikada niko nije rekao šta zapravo nudi i na koji način. Evropa nije povezana nikakvim tehničkim sredstvima koji bi to omogućili, tako da se meni čini da je to sve više dnevnopolitička priča u okviru nekog pritiska Amerike na samu Evropu.

DUŠAN LAZIĆ, Forum za međunarodne odnose

- Projekat Južni tok je potonuo i svi su krenuli u potragu za novim opcijama. Okretanje Srbije američkim izvorima je stvar energetske stabilnosti zemlje. Na to niko ne može da stavi primedbu. Može da bude i ljutnje, ali Srbiji se ništa loše ne može staviti na dušu.

Za i protiv
2900
2767
10.02.2015.
Ministar Dušan Vujović od novinara traži pitanja unapred

ALEKSANDRA JERKOV, funkcioner DS-a

- To je u potpunom neskladu sa dobrom praksom komunikacije između političara i javnosti, ali je u skladu sa generalnom politikom Vlade Srbije da oni koji mogu viču na novinare. Tu pre svega mislim na premijera. Vujović to izgleda nije u stanju pa traži pitanja unapred.

ĐORĐE VLAJIĆ, urednik Radio Beograda

- Takav zahtev ministra finansija Vujovića nije vredan komentara, ali ako uopšte treba komentarisati takvo insistiranje, jedino što bih mogao da kažem jeste da je zaumno tražiti bilo kakvu vrstu pitanja za bilo kakvu vrstu razgovora, a kamoli za konferencije za novinare.

Za i protiv
4050
3260
09.02.2015.
Milorad Dodik će ostati na čelu stranke SNSD

SRĐAN PUHALO, socijalni psiholog iz Banjaluke

Sa nestrpljenjem očekujem Sabor SNSD da vidim ko su protivkandidati koji će smeti da stanu na crtu Dodiku.
Mislim da je na stranačkim kongresima sve unapred i dogovoreno i sumnjam da će se nešto značajno dogoditi.

ĐORĐE VUKOVIĆ, univerzitetski profesor iz Banjaluke

Ako bi neko mogao da zameni Milorada Dodika na čelu njegove stranke SNSD to bi mogao da bude samo Igor Radojičić, ali ne tako da bude njegov politički protivnik, nego samo ako Dodik lično bude podržao njegovu kandidaturu.

Za i protiv
2863
3825
07.02.2015.
Šešelj dobio legitimaciju za ulazak u srpski parlament

BALINT PASTOR, poslanik Saveza vojvođanskih Mađara

- Ta vest u meni ne budi nikakva osećanja. Zakonsko pravo Šešelja je da kao bivši poslanik ima trajnu skupštinsku legitimaciju. Kad bi ga sreo, pozdravio bih ga kao i sve druge poslanike i to nije pitanje političkih stavova nego kućnog vaspitanja.

VLADIMIR PAVIĆEVIĆ, poslanik Nove stranke

- Nemam lepo mišljenje o lideru Srpske radikalne stranke. Šešelj nikada ništa dobro nije doneo Srbiji, pa sam ubeđen da neće ni sada. Ne bi mi palo na pamet da sa takvim čovekom sednem i popijem kafu i ne zanima me ni on, ni njegova legitimacija.

Za i protiv
2094
2211
06.02.2015.
Srpska vlast oglušuje se o odluke nezavisnih kontrolnih tela

PREDRAG SAVIĆ, advokat iz Kuće pravde Strazbur

- Nažalost, nezavisna regulatorna tela, poput ombudsmana, poverenika za informacije od javnog značaja i Agencija za borbu protiv korupcije nisu se izborila da se njihove odluke poštuju. Ostaje im da se nadaju da će podrška i pritisak javnosti naterati vlast da se menja.

BRATISLAV GAŠIĆ, ministar odbrane u Vladi Srbije

- Kad je u pitanju Vojnobezbednosna agencija, koja je postala "slučaj" za ombudsmana Sašu Jankovića, a mislim i drugi državni organi, su apsolutno otvoreni za kontrolu regulatornih tela i mogu da dođu kad god hoće. Jankoviću će biti stavljeno sve na uvid.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online