Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
4169
2049
02.11.2016.
Srbija ne treba da uvede sankcije Rusiji
Tanjug

IVICA DAČIĆ, šef diplomatije

- Kosovo ima većinu u Generalnoj skupštini UN. Ali Savet bezbednosti je naša poslednja linija odbrane, a tu su Rusija i Kina koje imaju pravo veta i stalno drže kosovsko pitanje otvorenim. EU jeste naš strateški cilj, ali ne i jedini.

Tanjug

ČEDOMIR JOVANOVIĆ, lider LDP

- Politika sedenja na dve stolice ulazi u svoj neizvesni kraj. Srbija sa svim unutrašnjim poteškoćama i maglovitom spoljnopolitičkom situacijom ne može više biti poligon za izazivanje Zapada kada god u Rusiji neko za to nađe interes.

Za i protiv
2751
2341
01.11.2016.
RTS je zapustio program za decu

RAŠA POPOV, glumac u dečjim emisijama

- Deca su danas uskraćena za emisije i junake koji pripadaju njihovom uzrastu. Prepuštena su rijalitijima, a učiti decu svađi svađi nije humano i u njihovu korist. To je pomalo đavolov, šejtanov trend.

horizononline.org, vestionline.com

NATAŠA DRAKULIĆ, urednik Dečjeg programa RTS

- Proizvodimo mi emisije, ali je problem vidljivost. Osim premijera koje se prikazuju subotom na Prvom programu, dalje emitovanje se seli na Drugi i često zavisi od prenosa sednica Narodne skupštine.

Za i protiv
3527
3970
29.10.2016.
Osnivač bivšeg JUL-a najavio tužbu protiv premijera
V. Sekulić

BORKO STEFANOVIĆ, lider Levice Srbije

- Zoran Čičak treba da tuži Aleksandra Vučića koji ga je prozvao za izdajništvo i rad za strane službe. I to bez obzira na to što su male šanse da se Vučić odazove na pozive suda i što ruinirano srpsko pravosuđe ne može godinama da završi procese.

www.mc.rs

DEJAN VUK STANKOVIĆ, analitičar

- Čičak diže sebi cenu u javnom životu. Ne verujem da će postići značajan uspeh, ali može da proba. Čitava stvar je za bulevarsku štampu i nema naročiti značaj, posebno što ima mnogo značajnijih informacija o događajima kod nas i u svetu.

Za i protiv
2937
3178
28.10.2016.
Bivši i sadašnji političari u Srbiji su zaštićeni od suda
www.mc.rs

BOŽO PRELEVIĆ, bivši sudija

- Nedostatak dokaza glavni je razlog neuspešnosti optužnica. Ne zato što su političari, nego je takva optužba uvek veoma problematična. A saglasio bih se da oni koji su na vlasti imaju veću zaštitu nego drugi.

horizononline.org, vestionline.com

MILAN ŠKULIĆ,profesor pravac

-  Ne usuđujem se da iznosim takve tvrdnje. Nisam imao uvid u predmete i kod nas ne postoje istraživanja. Na primer, koliko je političara oslobođeno i osuđeno i koji je to odnos prema sličnim slučajevima običnih ljudi. 

Za i protiv
3181
3071
27.10.2016.
Već naredne školske godine uvodi se dualno obrazovanje
Tanjug

MLADEN ŠARČEVIĆ, ministar prosvete

- Formirali smo tim čiji je jedini zadatak kreiranje nacionalnog modela dualnog obrazovanja. To je jedan od prioriteta Vlade Srbije u naredne četiri godine. Obrazovanje će biti u funkciji privrede i privredog rasta, a roditelji moraju da shvate da je to najbolji put za decu.

horizononline.org, vestionline.com

JASNA JANKOVIĆ, sindikalni lider

- Koji profili će imati dualno obrazovanje? Kako ćemo za kratko vreme uspeti da pravno, a i formalno ispunimo sve uslove za neometani rad škola? Hoćemo li dobiti armiju tehnoloških viškova ili ćemo konačno misliti i na zaposlene, kroz prekvalifikaciju ili otpremnine?

Za i protiv
3201
3190
26.10.2016.
Premijer Vladi Vojvodine daje 1,9 miliona dinara za vrtiće
youtube.com/Marina Dabic

DANIJEL CVJETIĆANIN, univerzitetski profesor

- To mi je mnogo draže nego kada Aleksandar Vučić subvencioniše milijardere iz inostranstva. Samo se nadam da neće za to oduzeti pare penzionerima, ili da ne počnu državni službenici da navlače fantomke na glavu, pa skupljaju novac od kuće do kuće.
 

V. Sekulić

MILAN KOVAČEVIĆ, ekonomista


- Vučić radi isto što i Mlađan Dinkić, samo pametnije. I on kupuje glasove tako što kroz decentralizaciju plaća razne izdatke gde god se pojavi. Samo što naša kasa nije tako izdašna, pa će ovi troškovi na kraju dovesti do toga da imamo još manje novca.
 

Za i protiv
2661
2963
25.10.2016.
Nestranačka ličnost da bude predsednički kandidat opozicije
V. Sekulić

SAŠA RADULOVIĆ, lider DJB

- To ne može biti lider nijedne političke stranke, a mora da bude osoba s kredibilitetom i integritetom koja vidi da je politika vlasti katastrofalna po Srbiju. Razumem ako neko želi da napusti pregovore, ali bi to bila šteta.

youtube.com/ DEMOKRATSKA STRANKA

TAMARA TRIPIĆ, potpredsednica DS

- Članstvo i funkcioneri DS očekuju da imaju svog kandidata. Negde je logično da to bude Dragan Šutanovac kao predsednik stranke. Otvoreni smo za razgovore sa svima, a DS treba da bude stožer tog okupljanja.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online