Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2173
2850
04.08.2016.
Vojne vežbe s Rusima u Srbiji narušavaju vojnu neutralnost
A. Čukić

DUŠAN JANjIĆ, analitičar

- Ovolika vojna aktivnost Srbije i Rusije postavlja pitanje da li je to neutralno ponašanje. Nova vlada mora da razume promenjene okolnosti i u naredne dve godine vojna neutralnost mora da se dobro izbalansira u korist NATO.

youtube.com/N1

BOJAN DIMITRIJEVIĆ, bivši šef kabineta ministra odbrane

- Ranije vežbe s Rusima izazvale su podozrenje jer je pokazano da opredeljenje za EU nije sasvim jasno. Ipak, u septembru dolazi i Nacionalna garda Ohaja, pa ministarstvo verovatno računa na balans.

Za i protiv
2790
1791
03.08.2016.
Milorad Dodik otvara Sabor u Guči
youtube.com/TVMost Novi Sad

VLADAN GLIŠIĆ, Narodna mreža

- Smatram da je dobro da se sprovede u život veza koju smo napravili sa Republikom Srpskom. Sve ranije vlade su to potvrđivale, ali nijedna nije uspela da je oživi. Ovo je dobar početak saradnje i ja to pozdravljam.

www.mc.rs

IGOR BRAKUS, radio-voditelj

- Po mom skromnom mišljenju bolje rešenje bi bili Andrej Vučić, Tom Kruz ili ja, jer imamo više veze sa Saborom nego Dodik. No, on je poznat po impresivnim vokalnim sposobnostima, što ga možda čini podobnijim.

Za i protiv
2160
2879
02.08.2016.
Odustanak tenisera od Olimpijade zbog zika virusa je opravdan
youtube.com/olja987

RADMILO ARMENULIĆ, bivši selektor

- Većina onih tenisera koji su odustali od Olimpijade je iskrena. Oni se zaista boje zika virusa i ne žele da rizikuju karijeru, iako su svesni da će zbog toga propustiti Olimpijske igre u Rio De Ženeiru.

youtube.com/www. mojnovisad. com

TATJANA JEČMENICA, selektor FED kup tima

- Činjenica je da se u Brazilu na sportiste apeluje da vode računa i da se zaštite. Ali takođe na Olimpijadi nema novčanih nagrada i bodova na svetskoj listi, tako da je teško reći šta su stvarni razlozi.

Za i protiv
2799
1623
01.08.2016.
Rusija šalje Srbiji spisak "stranih plaćenika"
Youtube/Reč više

BOŽIDAR SPASIĆ, bivši funkcioner DB

- Treba to isterati na čistac. Strani plaćenici su na "ivici žileta", a najopasniji su oni koji idu u Mađarsku i Rumuniju, trpaju u torbe po 20.000 i 30.000 evra opranih para u kešu i organizuju proteste.

Tanjug

BOŠKO OBRADOVIĆ, lider Dveri

- Moje mišljenje je da zaista nema potrebe da bilo ko pravi spiskove saradnika i plaćenika Zapada. Mi sami moramo da obelodanimo ko zastupa interese druge države i stranih kompanija u Srbiji.

Za i protiv
2175
1922
29.07.2016.
Poligrafsko ispitivanje radnika treba krivično goniti
A. Čukić

SRĐAN SIKIMIĆ, advokat

- To je nedopustivo i predstavlja zloupotrebu kojom se poništava dostojanstvo zaposlenih. U konkretnim slučajevima ima prostora da se uključi tužilaštvo pošto osoba koja je naredila poligrafsko ispitivanje svakako čini zloupotrebu ovlašćenja.

Tanjug

SLOBODAN ZEČEVIĆ, ekspert za poligraf

- Strane kompanije koje investiraju u Srbiji u ugovorima o radu ostavljaju takvu mogućnost. Kada bismo to zabranili većina investitora napustila bi zemlju. Time se ne preuzimaju nadležnosti policije koja nema vremena da sve poligrafski ispituje.

Za i protiv
1910
1679
28.07.2016.
Vlast u Srbiji ukida 800 kilometara nerentabilnih pruga
V. Sekulić

MILAN R. KOVAČEVIĆ, ekonomista

- Linije na kojima nije bilo teretnog i vrlo malo putničkog saobraćaja odavno je trebalo ukinuti, a šine prodati u staro gvožđe kako bi se izvukla bar nekakva korist. Nerentabilne linije stvaraju dodatno rasipanje na onima bez profita.
 

M. Karović

RANKA SAVIĆ, sindikalni funkcioner

- Najlakše je nešto ukinuti, ali to nije rešenje ako ne postoji odgovarajuća alternativa, jer će izazvati masovno otpuštanje zaposlenih. Ako postoje nerentabilne linije, onda ih treba zatvoriti, a otvoriti nove i na njih prebaciti zaposlene.
 

Za i protiv
1902
1439
27.07.2016.
Pomirenje Rusije i Turske dobra vest za Srbiju
Tanjug

NENAD POPOVIĆ, SNP Naši

- To otvara prostor da ponovo bude aktiviran plan o izgradnji gasovoda "Južni tok", ali u varijanti u kojoj bi se ruski gas dopremao u Evropu preko Turske. Srbija treba snažno da podrži obnovu i na međunarodnom i na unutrašnjem planu učini sve da bude realizovan.

Tanjug

MAHMUT BUŠATLIJA, ekonomista

- Srbija može samo da izgubi, jer Turska ulaže jedino u poslove koji iziskuju jeftinu radnu snagu, a ne obrazovane ljude. Pomirenjem Srbija gubi šansu da preuzme od Turske izradu delova za rusku auto industriju. Takođe, Rusija će sada ponovo da uvozi hranu iz turske.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online