Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2991
4482
02.09.2016.
Roditelji u Srbiji treba da plaćaju kaznu za bežanje dece iz škole
pixabay.com

MILORAD ANTIĆ, predsednik Foruma srednjih stručnih škola

- Podržavam predlog ministra Šarčevića jer deca zaista imaju veliki broj izostanaka. U proseku svaki učenik u Srbiji izostane sa nastave 81 čas. Kada bi roditelji zbog bežanije dece iz škole morali da plaćaju kazne i te kako bi se potrudili da do toga više ne dolazi.

pixabay.com

MIODRAG SOKIĆ, Forum beogradskih gimnazija

- Predlog ministra prosvete u Vladi Srbije Mladena Šarčevića je ishitren i nepromišljen. Mislim da takav vid kazne za roditelje nije moguć u sadašnjoj situaciji jer bi prethodno moralo mnogo toga da se uradi, a pre svega da se promene brojni sistemski zakoni.

Za i protiv
3226
2549
01.09.2016.
Srbija je uvučena u prljavu hrvatsku izbornu kampanju
Tanjug

BOJAN PAJTIĆ, predsednik DS-a

- Sa obe strane granice poslednjih dana palo je previše teških i neodgovornih reči. Agresivna retorika otežava život Srbima u Hrvatskoj i Hrvatima u Srbiji. Naše vlasti nažalost u tome učestvuju, a ne bi trebalo. Na hrvatske izborne provokacije ne treba reagovati.

M. Karović

MILOVAN DRECUN, poslanik SNS-a

- Tačno je da su predstojeći izbori u Hrvatskoj glavni pokretač jedne destabilizirajuće politike koja stiže iz susedne zemlje, kao što negativne izjave stižu od bošnjačkih političara iz Sarajeva. Situacija će se smiriti zahvaljujući stabilizirajućoj i odmerenoj ulozi Srbije.

Za i protiv
3113
3390
31.08.2016.
Evropska komisija neće odgovoriti na pismo Vučića
www.mc.rs

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ, politički analitičar

- Očigledno je da Evropska komisija po svaku cenu želi da izbegne mešanje u izbornu kampanju u Hrvatskoj jer bi odgovor na Vučićevo pismo kojim se žalio na hrvatske vlasti mogao da implicira mešanje u politički proces.

www.mc.rs

ALEKSANDRA JOKSIMOVIĆ, Centar za spoljnu politiku

- Evropska komisija ima pogled, i to vrlo kritičan na ovo što se dešava u Hrvatskoj. Jedan od dokaza je i što su otvorena poglavlja 23 i 24 uprkos protivljenju Hrvata, a i vodeći evropski i svetski mediji kritikuju Hrvatsku.

Za i protiv
3072
3776
30.08.2016.
Specijalci RS i Srbije održali zajedničku vežbu
youtube.com/TVKopernikus

JANA LJUBIČIĆ, državni sekretar MUP-a Srbije

- U vremenu kada se ceo svet bori protiv terorizma, sve primedbe su neprimerene. Antiteroristička vežba "Drina 2016" izvedena je na teritoriji Srbije, s ciljem jačanja saradnje u borbi protiv terorizma. Srbija neće dopustiti da joj bilo ko određuje šta će raditi na svojoj teritoriji.

youtube.com/TV1 HD

RAMIZ SALKIĆ, potpredsednik RS

- U svetlu najave referenduma u RS pokazna vežba samo podgreva tenzije. Vrlo je ružno da se odvijaju vežbe na granici BiH, a da ona nije kroz državne i policijske agencije u to uključena, već samo jedan entitet. To sigurno ne doprinosi stabilnosti i svemu što bi trebalo da budu interesi Srbije.

Za i protiv
2892
4384
29.08.2016.
Izvoz fijata na evroazijsko tržište poboljšaće položaj zaposlenih
Tanjug

ZORAN MARKOVIĆ, Samostalni sindikat

- Odobrenje Kazahstana za plasiranje našeg proizvoda na evroazijsko tržište sigurno će povećati proizvodnju. Kad krene plasman na novo tržište, biće i bolji uslovi rada i veće plate za sve zaposlene u kompaniji u Kragujevcu.

Tanjug/AP

JUGOSLAV RISTIĆ, Savez samostalnih sindikata

- To nije tržište koje je bogato u prinicpu i koje može da "proguta" veliku količinu automobila. Mislim da je potrebna jedna potpuno nova privredna strategija koja bi obuhvatila i Fijat i jedan iskreniji odnos države i Fijata.

Za i protiv
2296
1987
26.08.2016.
Ono što je Tito izgradio, vlasti posle njega nisu uspele ni da okreče
youtube.com/aleksa pekić

UROŠ JANKOVIĆ, funkcioner DSS

- Činjenica je da je u doba Broza postojao ideološki zanos, na osnovu kojeg je, kako je rekao Milutin Mrkonjić, dosta toga izgrađeno, mahom preko radnih akcija i kredita. Nažalost, uz pomoć Zapada izgrađeni su i kancerogeni temelji avnojevskih granica.

Tanjug

BOŠKO OBRADOVIĆ, predsednik Dveri

- Ono što je ratni zločinac Tito uradio srpskom narodu mi ne možemo da popravimo narednih 50 godina. KP kao najveća međunarodna teriristička organizacija uništila je jednu ozbiljnu državu kakva je bila Kraljevina i veštačkim granicama pocepala srpski narod.

Za i protiv
1413
1219
25.08.2016.
Srpske vlasti ne treba da odgovaraju više na hrvatske provokacije
youtube.com/TVKopernikus

MILENKO JOVANOV, potpredsednik SNS-a

- Mislim da je takva odluka naše vlade jednako mudra kao i dosadašnje držanje srpskih ministara na provokacije iz Zagreba. Znate kako kažu - nikada se valjaj sa svinjom u blatu jer ćeš se i ti isprljati, a svinji je lepo.

V. Sekulić

SAŠA RADULOVIĆ, lider Dosta je bilo

- To je licemerno. Srpski i hrvatski političari raspirili su nacionalističke strasti, zajednički neodgovorno otvorili stare rane zarad ličnih poena i skretanja pažnje sa pravih problema i sada glumataju u novoj fazi istog skeča.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online