Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
4564
3716
11.11.2016.
Premijer kaže da će sagraditi dva puta više auto-puteva od Tita
www.mc.rs

NEBOJŠA ATANACKOVIĆ, Unija poslodavaca

- Dobro je kada imate velike uzore i pokušavate da ih sustignete. A ta lestvica je visoko podignuta, jer smo u Titovo vreme imali jak ekonomski razvoj, ponekad i 10 odsto godišnje iako su se putevi gradili lopatama.

V. Sekulić

MILAN KOVAČEVIĆ, ekonomista

- Nekako mi je smeh najnormalniji odgovor. Srbija je među poslednjim u Evropi po kvalitetu puteva i da bismo to poboljšali moramo bolje da se organizujemo, jer sada imamo Puteve Srbije, Koridore Srbije, ministarstvo i premijera.

Za i protiv
2501
2637
10.11.2016.
Srbija i Kina ukidaju vize
A. Čukić

RASIM LjAJIĆ, ministar trgovine

- Mi ćemo biti jedina zemlja u regionu s bezviznim režimom s Kinom, a to je uz direktnu avionsku liniju glavni preduslov za povećanje broja turista i trgovinske razmene. Kineski turisti troše, u zavisnosti od destinacije, od 1.220 do 4.000 dolara.

Youtube/Istinomer

MILAN KNEŽEVIĆ, vlasnik firme Modus

- Ukidanje viza neće značajno poboljšati naš izvoz u Kinu, ali će na naše tržište stići više njihove robe i ljudi. Još više me brine najava bescarinskog režima, koji će takođe da podstakne naš uvoz iz Kine i dodatno oteža položaj srpskih proizvodnih firmi.

Za i protiv
3248
2783
09.11.2016.
Premijeru ograničiti vreme za odgovore poslanicima
youtube.com/Lični stav

DUŠAN PAVLOVIĆ, poslanik DJB

- Za tri sata premijer je odgovorio devetorici poslanika, a na red nisu došli njih 41 iz opozicionih stranaka i SPS-a. Sadašnji poslovnik omogućava da premijer odgovori na samo jedno poslaničko pitanje koje mu odgovara i tražićemo da se to promeni.

Tanjug

ĐORĐE MILIĆEVIĆ, poslanik SPS

- Toliko je opozicija zahtevala sednicu na kojoj će biti cela vlada, ali su brzo shvatili da ne mogu da nadjačaju snagu argumenata, pa su napravili farsu. Dobacivanje i lupanje o sto svakako nisu postupci odgovornih ljudi, već upravo suprotno.

Za i protiv
2914
3441
08.11.2016.
Rezultati izbora u SAD uticaće na odnose sa Srbijom
youtube.com/Izdavačka kuća iz Srbije

NEVEN CVETIĆANIN, analitičar

- Većina Srba je za Trampa i za Srbiju i njenu regionalnu poziciju bilo bi bolje da on pobedi na izborima u utorak. Mi nismo u poziciji da se svrstavamo i moraćemo da sarađujemo s pobednikom, ko god on bio.

A. Čukić

DUŠAN JANjIĆ, analitičar

- Balkan nije u planovima SAD, niti je o njemu bilo reči u kampanji. Takođe, ne postoje znaci da će se nešto menjati. SAD će morati da nastave s politikom Džordža Buša Starijeg, koja se od tada ne menja.

Za i protiv
3294
4111
05.11.2016.
Opet aktuelizovan kanal Dunav - Morava - Vardar
Tanjug

TOMISLAV NIKOLIĆ, predsednik

- Kanal Dunav - Morava - Vardar je moj san i istorijska šansa za region koju ne smemo da propustimo zbog budućih generacija. Njime bi Srbija dobila navodnjavanje i pet hidroelektrana.

Tanjug

ZORANA MIHAJLOVIĆ, ministar građevine

- Vlada je prošle godine definisala prioritete kad je reč o infrastrukturnim projektima. A prioritet je da završimo ono što je započeto. Nije u planu Vlade taj kanal i do sada nije bilo razgovora o tome.

Za i protiv
3806
3514
04.11.2016.
Penzionerima obećana jednokratna pomoć do 5.000 dinara
Tanjug

DUŠAN VUJOVIĆ, ministar finansija

- Jednokratna pomoć penzionerima biće isplaćena, nadam se, prvih dana decembra. Povećanje plata i penzija je izuzetak od pravila, nagrada za ostvarene uspehe i nešto što smo pažljivo planirali.

Youtube/SDS

MIHAJLO RADOVIĆ, Udruženje sindikata penzionera

- Nismo zadovoljni obećanom jednokratnom pomoći svim penzionerima i povećanjem od januara za jedan, dva odsto. Vlast je od PIO fonda napravila rezervni budžet i daje koliko misli da treba.

Za i protiv
3766
2797
03.11.2016.
Marinci SAD ismevali Vučića zbog rušenja Savamale
Twitter/naimleobesiri

NAIM LEO BEŠIRI, Institut za evropske poslove

- Svakako da primer za horor možemo naći u tom slučaju. Ako zanemarimo nelegalno noćno rušenje i to što su maskirani ljudi zaključavali građane i plenili im telefone, ostaje da se suočimo s tim da policija nije reagovala na prijave.

www.mc.rs

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ, analitičar

- Ako je to što se tvrdi tačno, onda je reč o velikom skandalu. Bez obzira da li su ga marinci ismevali na privatnoj zabavi, takva poruka je negativna jer su stacionirani u Srbiji. Time se i poluzvanično šalje stav SAD o srpskim vlastima.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online