Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2666
2310
05.02.2015.
Poređenje Miloševića i Putina je pozitivno

ŽIVADIN JOVANOVIĆ, bivši šef diplomatije SRJ

- Predsednik Slobodan Milošević je poslednji državnik Srbije, a predsednik Vladimir Putin je jedini državnik u savremenom svetu. Svi ostali su političari. I jedan i drugi su svoju misiju posvetili ravnopravnosti država i naroda i protivili se širenju NATO-a na istok.

SONjA BISERKO, Helsinški odbor za ljudska prava

- Metodologija navodne zaštite manjina kod obojice je gotovo identična. U suštini je reč o manipulaciji manjinama u cilju ostvarenja imperijalnih težnji, odnosno velikodržavnog projekta. I Milošević i Putin imaju sklonost ka autoritarnosti i političkoj samovolji.

Za i protiv
2076
2173
04.02.2015.
Po Vučiću grčki premijer Cipras popularniji je od njega u Srbiji

IGOR AVŽNER, ekspert za komunikacije

- U Srbiji je sada izuzetno teško i popularnost Vučića opada. Kada je došao na vlast imao je izuzetnu podršku. To je bio slučaj i sa Koštunicom, a potom i sa Tadićem. Kada je u pitanju Cipras, logično je da je sada popularan, posebno u svojoj zemlji.

CVIJETIN MILIVOJEVIĆ, direktor agencije Pragma

- Vučić je prilično skroman i ne voli da ističe da je najpopularniji političar. Međutim, on čini sve da on i njegova stranka pređu tu magičnu granicu od 50 odsto podrške građana Srbije. Ova njegova izjava je vređanje zdravog razuma srpske javnosti.

Za i protiv
2972
3072
03.02.2015.
Zapošljavanje na crno u Srbiji prošle godine znatno je poraslo

MILAN R. KOVAČEVIĆ, ekonomista

- Podaci o porastu rada na crno su tačni i govore da se ne koriste adekvatne mere na suzbijanju sive ekonomije. Rešenje nije u tome da se pronađu poslodavci i kazne zbog toga što ne prijavljuju radnike, nego treba doneti sistemske mere.

LjUBODRAG SAVIĆ, ekonomista

- Statistički podaci koji govore o povećanju zaposlenosti uopšte su kratkoročni i na osnovu njih ne treba izvlačiti zaključke. Rad na crno se nije smanjio, ali ni povećao jer su mnogi poslodavci suočeni sa kontrolama prijavljivali radnike.

Za i protiv
2958
4131
02.02.2015.
Premijer, suverenitet zemlje i vojska zaista su ugroženi

NEBOJŠA STEFANOVIĆ, ministar policije iz SNS

- O inicijativi gradskih odbora da se održi miting podrške premijeru Aleksandru Vučiću odlučiće vrh stranke. Postoje odavno informacije da je premijer najugroženija osoba u zemlji zato što je prekinuo lanac veza kriminalnih grupa i države. MUP će da radi na tome, ali i vojska i VBA.

BOŽO PRELEVIĆ, bivši ministar policije

- Vučić jeste najugroženija osoba u zemlji. Međutim, ugrožava ga članstvo njegove stranke. Pujdaju svog lidera da bude faraon i pogazi sve demokratske institucije tako što će samo on da se pita o svemu. Jer samo u takvom sistemu profitira članstvo koje bi da se udomi u administraciji.

Za i protiv
4221
3527
31.01.2015.
Hrvatska će ucenjivati Srbiju na putu ka EU

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ, politički analitičar

- Najnoviji zahtevi Hrvatske da Srbija menja zakon o nadležnostima za suđenja za ratne zločine je ciničan i bezobrazan. To više nije pitanje Beograda i Zagreba nego Brisela, koji ako misli da Srbija nastavi evropski put mora da obuzda Hrvatsku jer je to mirnodopska agresija.


 

TVRTKO JAKOVINA hrvatski analitičar

- Biće takvih pokušaja i namere da se odustane od ranijih obećanja Ive Jospipovića da Srbiju neće ucenjivati, ali moraće i Hrvatska da sprovodi rigorozno svoje zakone ako misli da insistira na nekim uslovima Srbiji. Ako se traži od Srbije, tražiće se i onda i od Hrvaske.
 

Za i protiv
3286
2921
30.01.2015.
Svet je na ivici rata i Srbiji se crno piše

VLADISLAV JOVANOVIĆ, bivši šef diplomatije

- Strateški cilj Amerike i EU je da Rusiju bace na kolena tako što će je ekonomski poniziti. Prete nam prvo lokalni ratovi kojima će rukovoditi velike sile, a to je maltene stiglo i u naše dvorište. Hladni rat kao da nikada nije ni prestao.

DUŠAN PROROKOVIĆ, Centar za strateške inicijative

- Veliki rat bio bi poguban za Evropu, EU ne može da ratuje sa Rusijom, može samo da se preda. Moguće je da Rusija uvede potpune sankcije Evropskoj uniji, što će izazvati ekonomski rat, naravno da ni nama neće biti lako.

Za i protiv
0
0
30.01.2015.
Tito je jedan od najjačih srpskih brendova

CVIJETIN MILIVOJEVIĆ, direktor Pragme

- Slažem se sa ovom izjavom Ivice Dačića ako samo gledamo vreme komunizma. Bez dileme Tito je bio najjači brend ne samo u Srbiji nego na prostoru cele bivše SFRJ. Ali, ako gledamo Srbiju u kontinuitetu, onda sigurno da ima barem još desetak jakih brendova.

NNEBOJŠA KRSTIĆ, stručnjak za marketing

- Mislim da Dačić nije u pravu. Čak i u onim dalekim zemljama koje su nekada pripadale Pokretu nesvrstanih Tita ne vezuju za Srbiju nego za Jugoslaviju. Tako da Tito ne da nije najveći nego nije nikakav srpski brend. Najveći srpski brend je bez ikakve dileme Novak Đoković.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online