Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
1471
1702
24.08.2016.
Sukob Dačića i Ljajića je ozbiljan problem za Vučića
www.mc.rs

VLADIMIR GOATI, politički analitičar

- Sukob je svakako ozbiljan i nije slučajno što su glavni akteri ujedno i potencijalni kandidati za predsednika Srbije. Ako je prethodna vlada bila uzor homogenosti jer je govorila kroz usta premijera, ova pokazuje da to neće biti, a otkriva da su Ljajić i Dačić zapravo slučajni partneri.

www.mc.rs

DEJAN VUK STANKOVIĆ, politčki analitičar

- Ljajić i Dačić sigurno nisu dobili pohvale od Vučića za ovu raspravu, koja se može podvesti pod predsedničku kampanju, ali ovde je ipak reč o usputnoj političkoj čarki. Simbolična je i zanimljiva tema oko koje se sukobljavaju, ali ni jedan ni drugi sigurno neće profitirati.

Za i protiv
2271
1842
23.08.2016.
Opozicija na izborima za predsednika Srbije treba da ima poznatu ličnost
V. Sekulić

BORKO STEFANOVIĆ lider Levice Srbije

- Ne može kandidat opozicije biti neko ko je nepoznat široj javnosti. Čujem pominju se akademik Dušan Teodorović i ombudsman Saša Janković. To je super za ljude u krugu dvojke u Beogradu ili Novom Sadu, ali ostatak Srbije za te ljudi nije ni čuo.

M. Todorović

JOVO BAKIĆ, sociolog

- Mislim da bi akademik Teodorović, koji je u javnosti izašao sa jasnim stavovima i kritikovao politiku Vučića, imao realne šanse da uspe. Logično bi bilo da ga podrži kompletna opozicija, naravno ako bude hteo i mislim da bi se oko njega najlakše dogovorili.

Za i protiv
1411
2095
22.08.2016.
Patriotizam u sportu je poželjan i normalan
A. Čukić

Ljubivoje Ršumović, pesnik

U sportu nalazimo i zadovoljstvo i kompenzaciju teških gubitaka na drugim poljima. Mnogi misle da Srbi nisu za zajedništvo... Ali, nije uvek "da komšiji crkne krava". Više je ono čemu se neprijatelji mole: "Ne daj Bože da se Srbi slože".

commons.wikimedia.org/mc.rs

Filip David, pisac

Uživam, kao i mnogi drugi, u pobedama naših klubova i pojedinaca ali se užasavam od previše patriotizma u sportu jer odatle pa do čistog rasizma samo je mali korak, što u punoj meri pokazuje i istorijat nekih Olimpijada (Berlin 1936).

Za i protiv
3399
2664
19.08.2016.
Bajdenova kritika prištinskih vlasti trebalo je da bude još oštrija
www.mc.rs

ALEKSANDRA JOKSIMOVIĆ, Centar za spoljnu politiku

- Pozitivno je za ovaj naš region što je Bajden prekorio kosovske lidere, ali taj njegov ultimatum koliko god da je očekivan morao je da bude još oštriji. Dogovori koje je Priština postigla sa Beogradom moraju se poštovati.

Tanjug

ORHAN DRAGAŠ, Međunarodni institut za bezbednost

- Dobro je što je Bajden kritikovao Prištinu, ali to pokazuje koliko je Srbija napredovala u međunarodnim odnosima. Zahvaljujući izbalansiranoj politici premijera i države, Srbija sada ima podršku i Amerike i Rusije.

Za i protiv
2722
1957
18.08.2016.
Nerealno je obećanje Vučića o povećanju plata i penzija
youtube.com/TeslaVision.TV

LjUBOMIR MADžAR, ekonomista

- Prerano je premijer počeo da priča o povećanju standarda građana, povećanju plata i penzija i veće potrošnje. To je razumljivo sa političke tačke gledišta, ali nema osnova u ekonomskoj stvarnosti. Javni dug i dalje raste, a budžetski deficit je veći nego što treba da bude.

www.mc.rs

IVAN NIKOLIĆ, ekonomista

- To je realno s obzirom na stanje u budžetu, ali je drugo pitanje do kada je održivo. Budžet je gotovo uravnotežen i važno je da se povećanjem plata i penzija ne povećava deficit. Dakle, verujem u povećanje ali ne dvocifreno. Treba ga tražiti između stope inflacije i rasta BDP-a.

Za i protiv
2155
2103
17.08.2016.
U Srbiji je sve manje studenata prava i ekonomije
youtube.com/Dobro Jutro - Jovana & Srđan

BRANISLAV BORIČIĆ, dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu

- Tačno je da se poslednjih godina veliki broj mladih opredeljuje za informacione tehnologije, a ranije su razmišljali da studiraju ekonomiju ili pravo. Ipak, mislim da primarni razlog za opadanje interesovanja za ove fakultete leži u demografskim faktorima. Mladih je sve manje.

www.mc.rs

BRANKO KOVAČEVIĆ, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu

- Činjenica je da je najveća navala na pravo i ekonomiju bila krajem osamdesetih godina prošlog veka, ali ni sada taj broj studenata na ovim fakultetima nije mali. Samo državni fakultet upiše više od 1.000 studenata, a još toliko najmanje upiše i privatne fakultete ekonomije i prava.

Za i protiv
1551
1168
16.08.2016.
Slobodan Milošević bi bio oslobođen u Hagu
Tanjug

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA, lider Jedinstvene Srbije

- Iz presude Karadžiću to je sasvim jasno, ali ta oslobađajuća presuda traži odgovore na brojna pitanja. Zašto su uvedene sankcije Jugoslaviji? Zašto je bombardovana SRJ? Zašto Srbija toliko čeka za ulazak u EU i ima uslove kakve nijedna zemlja do sada nije imala?

www.mc.rs

NATAŠA KANDIĆ, kordinatorka REKOM-a

- Niko ne može da bude oslobođen u tuđem predmetu. Milošević bi bio sigurno osuđen. Čak i u presudi Karadžiću se navodi da nije bio član zajedničkog zločinačkog poduhvata, ali takođe se navodi da je oružjem i dobrovoljcima pomagao Srbe u Bosni.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online