Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
3109
2629
22.10.2016.
Vlada produžava večitim studentima rok za završetak studija
Tanjug

ŽARKO OBRADOVIĆ, poslanik SPS

- Vlada je napravila logičan potez da onima koji nisu završili studije produži rok za dve godine jer će tako imati mogućnost da steknu novo znanje i stručne kvalifikacije. To će im omogućiti da rade novi posao ili zadrže postojeći.
 

Twitter/Marko Đurišić

MARKO ĐURIŠIĆ, poslanik SDS

- Ovaj zakon je kupovina mira među studentima. Izlazi se u susret njihovim zahtevima, da ne bi bilo problema i protesta, ali mislim da izmena zakona ponovo ide na uštrb kvaliteta studiranja i ne doprinosi reformi obrazovanja.
 

Za i protiv
3225
2574
20.10.2016.
Vlast vodi medijsku kampanju protiv Vuka Jeremića
V. Sekulić

BORKO STEFANOVIĆ, lider Levice Srbije

- Počela je negativna kampanja SNS-a kojom žele da nateraju Vuka Jeremića da im se povinuje ili povuče iz javnog života i odustane od eventualne kandidature za predsednika Srbije. Ponašanje režima je za osudu, ali smo na to već navikli.

Tanjug

NEBOJŠA KRSTIĆ, marketinški stručnjak

- Ako mislite na usputne opaske Vuka Jeremića i Aleksandra Vučića, onda to nije negativna kampanja. A ako je reč o delovanju medija, onda jednostavno ne znam. Nemam saznanja o tome, a ne mogu da iznosim stavove na osnovu nagađanja.

Za i protiv
2430
3202
19.10.2016.
Kontrola kvaliteta goriva u Srbiji je loša
M. Karović

GORAN PAPOVIĆ, organizacija potrošača

- Mi nemamo nikakvu kontrolu kvaliteta goriva. Jedino se kontroliše oktanska vrednost na pumpama. Za ostalo nemamo laboratorije, pa građani s pravom sumnjaju u kvalitet goriva kojeg kupuju.

youtube.com/Color Media Communications

TOMISLAV MIĆOVIĆ, udruženje naftaša


- Država je poslednjih pet godina donela niz mera za suzbijanje sivog tržišta, a samim tim je bitno unapređen kvalitet. Zbog velikog broja kontrola na pumpama odstupanja u kvalitetu su zanemarljiva.

Za i protiv
2141
3283
18.10.2016.
Dijana Vukomanović napustila SPS, a zadržala mandat
www.mc.rs

MILJKAN KARLIČIĆ funkcioner SPS-a

- Dijana Vukomanović u obaveštenju o napuštanju stranke navela je da namerava da nastavi da obavlja mandat u svojstvu samostalnog poslanika. Socijalisti će od svoje bivše funkcionerke tražiti da vrati poslanički mandat.

www.mc.rs

ĐORĐE VUKADINOVIĆ samostalni poslanik

- Mandat po zakonu pripada poslaniku i tako je u svakoj ozbiljnoj parlamentarnoj demokratiji. Ne može stranka da poslaniku uzme mozak i naredi "E sad ćeš ti raditi onako kako mi kažemo". Završena stvar kad se osoba izabere.

Za i protiv
2913
2748
15.10.2016.
Američka i Hrvatska vojska vežbaju na Slunju
commons.wikimedia.org/ Dpanic

ORHAN DRAGAŠ, analitičar

- Termin održavanja vežbe na Slunju deluje kao provokacija. Posebno što smo u poslednjih godinu dana svedoci reafirmacije ustaštva i fašizma u Hrvatskoj, na šta nisu reagovale ni SAD, niti Evropska unija.

A. Čukić

MIROSLAV LAZANSKI, analitičar

- Vežba je unapred planirana i nije zabrinjavajuća. Međutim, zanimljiva je vremenska koincidencija, budući da se u isto vreme u Srbiji održava rusko-srpska vojna vežba BARS 2016, a prethodnog meseca bili su uključeni i Belorusi.

Za i protiv
3098
3237
14.10.2016.
Srbija treba da vrati Kosovo, makar silom
A. Čukić

IRINEJ, patrijarh srpski

- Nikada nećemo dozvoliti da Kosovo bude izgubljeno. Ono što je silom izgubljeno, silom se i vraća. Mi smo mnogo živeli s Albancima i nismo imali probleme, ali ih je neka politika i velika sila ohrabrila da nam otmu svetinje i prikažu ih kao svoje.


 

Reuters

ALEKSANDAR VUČIĆ, premijer srpski

- Izuzetno poštujem patrijarha, svaku njegovu reč pažljivo slušam i trudim se da protumačim na najbolji način, ali je moj posao da obezbedim mir i stabilnost. O sili Srbije ne volim da govorim. Ona nije manja nego juče, ali hajde da razgovaramo i da poštujemo druge.

Za i protiv
2629
2563
13.10.2016.
Zbog otimačine imovine na Kosovu treba da odustanemo od EU
www.mc.rs

NENAD POPOVIĆ, Srpska narodna partija

- Srbija treba da sledi primer Islanda koji je povukao zahtev za prijem u EU, jer razvijena i uređena evropska društva u sve većoj meri stavljaju sopstvene nacionalne i ekonomske interese u prvi plan.

horizononline.org, vestionline.com

VLADIMIR VUČKOVIĆ, fiskalni savet

- Srbija ne treba da odustane od EU. Investitori kada gledaju s kim imaju posla i u koju zemlju dolaze vode računa da li je država stabilna na tom putu. Manje je važno da li će se do tog cilja stići za pet ili 10 godina.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online