Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2103
2332
21.01.2015.
Oko 1.000 Obrenovčana je uzelo trostruku pomoć i oštetilo državu

Marko Blagojević, direktor Kancelarije za obnovu

- Postoje slučajevi u kojima je do dobijanja pomoći došlo prevarom i mi ih istražujemo. Obići ćemo svaki objekat i gde otkrijemo takve slučajeve reagovaćemo krivičnom prijavom. Do sada je podneto više od 200 takvih prijava, ali verujemo da će ih biti čak 1.000.

Balša Božović, predsednik Gradskog odbora DS-a

- Obrenovčani nisu oštetili državu. Upravo je Vlada Srbije svojom nesposobnošću kao i lažnim obećanjima oštetila građane Obrenovca, ali i ostalih mesta po Srbiji koja su pogođena poplavama. Obnova nije završena, a političari se slikaju i skupljaju poene.

Za i protiv
2818
2240
20.01.2015.
Srpski političari moraće da dokažu kako su stekli bogatstvo

Milan Kovačević, ekonomista

- Kontrolore porekla novca i bogatstva u Srbiji čekaju pune ruke posla jer je zataškivanje poreza široko rasprostranjeno. Ali, u svakom slučaju dobro je što će poreznici preispitivati imovinu političara. Unakrsna provera, kako se najavljuje, sigurno će dati rezultate.

 

 

Dragan Šutanovac, poslanik DS-a

- Godinama prijavljujem svu imovinu u skladu sa zakonom i nemam nikakav problem s tim. Poreska uprava ima uvid u sve moje prihode i sve podatke mogu da ukrste i provere. Vlast najavljuje, međutim, pre svega češljanje opozicije, a to neće rešiti problem.

Za i protiv
1476
1913
19.01.2015.
BIRN iznosi neistine o tenderu za Tamnavu

Emir Kusturica, reditelj

- Oni su tu da dokažu kako je bolje da nam bude gore nego da nam bude bolje. Jer, ako bi nama bilo bolje, onda bi onima koji njih finansiraju bilo gore. Tako se sve iz sfere realnosti pretvara u nastavak popularne serije "Top lista nadrealista".

 


 

Slobodan Georgiev, novinar

- Ne mogu da komentarišem to što neko tvrdi da BIRN laže. Objavili smo tekst iza koga stojimo. Naš tekst je 100 odsto tačan, sve je jasno, mi nikada ne objavljujemo stvari za koje nemamo dokaze. Žao mi je što niko od kolega nije preneo taj tekst.

Za i protiv
2489
2922
17.01.2015.
Srbija je dobro postupila zaključenjem sporazuma s MMF-om

DUŠAN VUJOVIĆ, ministar finansija

- MMF čuva naše devizne rezerve. Oni cene napore Vlade da sprovede reforme, a posebno red i disciplinu u javnim preduzećima. Sada smo napokon došli u situaciju da ona koja ne posluju uspešno više ne mogu da se održe.

SLOBODAN KOMAZEC, ekonomista

- Nametnuti koncept štednje MMF-a i drugih nosilaca interesa krupnog kapitala nije "put svile" već "svilejni gajtan" za najveći deo stanovništva. To se odnosi na trenutno zaposlene i ogroman broj nezaposlenih i socijalno ugroženih.

Za i protiv
2415
2204
16.01.2015.
Vlada bi trebalo da nastavi sa ekonomskim reformama

VLADIMIR KRULJ, ekonomista

- Da, jer treba očekivati da počnu da se realizuju neke od velikih najavljenih investicija, poput brze pruge Beograd-Budimpešta, projekat Beograd na vodi i da većina značajnih preduzeća koja su do sada bila u restrukturiranju dobije nove strateške partnere.

NEBOJŠA KATIĆ, konsultant

- Ne treba i bojim se da će stvarna ekonomska kretanja biti gora od onih koje vlada očekuje. Ali i da će to dovesti do novih pritisaka da se smanji javna potrošnja, ubrza prodaja javnih preduzeća i da se već prezadužena država dodatno zadužuje.

Za i protiv
2723
2670
15.01.2015.
Raspodela dečjih dodataka je nepravična

Aleksandra Jović, Unicef

- Pomoć prima samo 40 odsto dece iz najsiromašnijih porodica. Pri tom, 11 odsto najbogatijih dobija dečji dodatak. Veliki procenat najsiromašnijih kaže da ne zna kako da se prijavi, a čak trećina da su im radnici Centra za socijalni rad rekli da ne zadovoljavaju uslove.

Aleksandar Vulin, ministar za rad i socijalnu politiku

- Stanje nije divno, nego je loše. Ali i to loše uspeli smo da sačuvamo da ne bude mnogo gore. Istraživanje Unicefa je relevantno, ali to su nepotpuni podaci iz novinskih tekstova. Zloupotreba ima, međutim, ja sam ministar tek osam meseci i ispravićemo to.

Za i protiv
2325
2118
14.01.2015.
Da li se pobedom Kolinde Grabar Kitarović vraća nacionalizam u Hrvatskoj?

Denis Kuljiš, hrvatski novinar

Nacionalizam postoji svuda na Balkanu, ali smatram da bi Kolinda Grabar Kitarović mogla da ga suzbije na duži rok. Nova predsednica je iskusni diplomata, zna koliko i šta može i treba da uradi i ne verujem da će se upuštati u uslovljavanja Srbije.



 

Viktor Ivančić, hrvatski novinar

Pobedu Kolinde Grabar Kitarović vidim kao uvertiru u jedan neofašistički marš koji će punu svoju snagu dobiti tek pobedom na parlamentarnim izborima! Izbor Kitarovićeve je najava da bi na parlamentarnim izborima vrlo lako mogao da pobedi HDZ.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online