Tanjug
Marko Čadež

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije otvoriće konferenciju “Dizajn za bolje društvo”, koja će se održati 27. i 28. septembra u Beogradu.

Na konferenciji će tokom dvodnevnih predavanja i radionica biti predstavljena iskustva i primeri uspešnih projekata koji rešavaju globalne izazove u oblasti zdravlja, siromaštva i obrazovanja, a kreirani su po Design Thinking metodologiji, koja postavlja inovaciju, agilnost i inkluzivnost u središte svih aktivnosti.

Tokom prvog dana konferencije, u Dvorani Kulturnog centra, na temu demokratizacije dizajn procesa, oslobađanja kreativnog potencijala, i stvaranja inovativnih kultura i kokreacije na projektima govoriće stručnjaci iz ove oblasti – profesorka Džejn Lidke sa Univerziteta u Virdžiniji, SAD), Kare Piknold (Frog Desing, Nemačka), Ivar Bjorkman (OpenLab, Švedska) i Mik Džekson (WildHearts, Velika Britanija) .

Drugog dana konferencije, u Ustanovi kulture Stari grad, 50 odabranih polaznika učestvovaće u celodnevnim radionicama na temu Design Thinking metodologije i pronalaženja rešenja koja doprinose „održivim gradovima”.

Konferenciju “Dizajn za bolje društvo” organizuju Udruženje građana Design Thinkers i o5 transformation design consultancy iz Beograda uz podršku Privredne komore Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here