https://linebetslots.com/
19.03.2024

MI SMO JEDINI SRPSKI NEZAVISNI DNEVNI LIST U SVETU

27 GODINA NAŠE NOVINE I PORTAL SPAJAJU KULTURU, TRADICIJU I ISTORIJU SRPSKOG NARODA.

FRANKFURT

BEOGRAD

SYDNEY

VESTI DIJASPORE

PRVI BROJ "VESTI" ODŠTAMPAN JE U FRANKFURTU 15. DECEMBRA 1992. GODINE. DANAS SE "VESTI" PRIPREMAJU I ŠTAMPAJU U TRI GRADA (FRANKFURT, BEOGRAD I SIDNEJ) I DISTRIBUIRAJU NA DVA KONTINENTA SVAKOG DANA OSIM NEDELJOM. U EVROPI SE "VESTI" ŠTAMPAJU ISTOVREMENO NA DVA PISMA, NA ĆIRILICI I LATINICI.

posvećeni novinarstvu

SVAKOGA DANA BROJNI NOVINARI I DOPISNICI IZ CELOG SVETA KREIRAJU JEDINSTVENU NOVINU I DAJU JOJ SVOJ PEČAT. DOPISNICI ‘’VESTI’’ NALAZE SE U NEMAČKOJ, FRANCUSKOJ, AUSTRIJI, ŠVAJCARSKOJ, DANSKOJ, HOLANDIJI, ITALIJI I AUSTRALIJI. NI DANAS REDAKCIJA "VESTI" NE ODSTUPA OD PROFESIONALNOG KODEKSA I SVOJIH STANDARDA.

Izveštavajući tokom devedesetih godina prošlog veka o zbivanjima na prostorima bivše Jugoslavije, u uslovima sankcija pod kojima se našla naša zemlja, "Vesti" su postale pravi most između matice i Srba van Srbije. Tako je nastao Humanitarni most, preko koga su najverniji čitaoci "Vesti" postali i najveći DOBROTVORi, jer su nam verovali da će pomoć koju budu pružili stići preko nas u prave ruke. Zajednička akcija traje i danas i usmerena je ugrožene u matici. Više od 20 miliona evra je tokom proteklih 27 godina bilo uplaćeno, a još je veća vrednost lekova, preparata, pomagala, HRANE ODEĆE I DRUGE robe koja je upućena za bolesne, siromašne i ugrožene u Srbiji, na Kosovu i Metohiji i u Republici Srpskoj.