Evropski prvak, a engleski vicešampion odneo pobedu i u sedmom kolu Premijer lige.

Šefild junajted, povratnik u najbolje društvo engleskog fudbala posle 12 godina, dao je pred svojom publikom dobar otpor, trebalo je da postigne bar jedan gol, ali je jedan u njegovoj mreži bio dovoljan “redsima” da pobede i u sedmoj utakmici od početka prvenstva – 1:0.

Pogodak ide na dušu golmana Hendersona, koji je prethodno odbranio dve-tri stoodstotne šanse Liverpula preko Manea (pogodio i stativu u prvom poluvremenu) i Salaha. Lopta mu je u 70. minutu posle snažnog udarca Vajnaludama s ivice šesnaesterca prošla kroz noge pošto mu se izmigoljila kroz ruke.

Liverpul, koji je u prošloj sezoni startovao sa šest pobeda, a onda je na Stamford Bridžu remizirao s Čelzijem (1:1), otišao je korak dalje. To mu je najbolji početak posle sezone 1990/91. u kojoj je krenuo s osam pobeda, ali titulu prvaka nije sačuvao. Nikada je više od tada nije ni uzeo.

Najbolji start u Premijer ligi ima Čelzi – devet pobeda 2005/06. “Redsi” imaju priliku da poravnaju klupski rekord 5. oktobra, kada dočekuju Lester, a ako i tada budu uspešni, rekord “plavaca” ciljaće na Old Trafordu protiv Mančester junajteda 20. oktobra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here