Printscreen
Darko Kovačević

Darko Kovačević ranjen je u utorak uveče u Atini u pucnjavi ispred svoje kuće. U izjavi za policiju rekao da je video napadača.

Bilo je u prvom momentu različitih izveštaja o povredi koju je Kovačević zadobio, ali čini se da su najverodostojniji oni koji kažu da je metkom nekadašnji fudbaler ranjen u nogu. Kovačevićevo stanje je stabilno.

Grčki mediji takođe spekulišu da policija veruje da incident nema nikakve veze sa fudbalom.

– Video sam muškarca kako izlazi iz automobila sa pištoljem i prilazi mi. Instiktivno sam se pomerio u desno, a zatim me upucao i ušao u vozilo sa kojim je pobegao – rekao je Kovačević policiji.

U prvim vestima navodili su različiti izvori da policija intenzivno traga za napadačem, a sada se pojavljuju i informacije da su bila dvojica napadača i da policija još uvek ne zna ko su, ali da je potraga u toku.

Grčki portal “Protothema.gr” kontaktirao je stručnjaka za bezbednost koji smatra da napadač nije želeo da usmrti Kovačevića.

– Prišao mu je veoma blizu i da je želeo da ga pogodi, verovatno bi to i uradio. Trenutno preovladava verzija da je neko želeo da pošalje poruku, ali ne znamo ko je i zbog čega to uradio – rekao je neimenovani stručnjak za bezbednost i dodao:

– Ovde verovatno pričamo o profesionalcu, koji je odmah posle zapalio auto jer je to bio trag koji bi mogao da mu otkrije identitet. Oružje koje je nađeno u zapaljenom Smartu je pod istragom i verovatno je iz njega pucano.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here