Tanjug

Srpski turisti koji su bili u Egiptu vratili su se juče u Srbiju, a trenutno se organizuje povratak još dve grupe – iz Dubaija, kao i sa Dalekog istoka.

To je izjavio direktor Nacionalne asocijacije turistickih agencija JUTA Aleksandar Seničić.

Putnici će najverovatnije doputovati do Sofije avionskim prevozom, jer turističke agencije imaju obavezu da sa avio-kompanijima organizuju letove tamo gde je moguće, budući da se situacija menja iz dana u dan, rekao je on za Tanjug.

Reč je o stotinjak naših ljudi i oni će s obzirom na novonastale okolnosti iz Sofije autobusom doći u Srbiju.

– Što se tiče te dve grupe, organizacija povratka ide dobro i imamo informacije da će do petka ili subote svi biti u Srbiji – kaže Seničić.

Turisti koji su otputovali u svojoj režiji su praktično prepušteni sami sebi i mogu da stupe u kontakt s diplomatskim predstavništvima kako bi im pomogli da dođu do Srbije. Njihov tačan broj se ne zna, kaže Senicić.

On podseća i da su turističke agencije usled situacije sa koronavirusom otkazale putovanja do 15. maja.

Svi putnici iz inostranstva, odnosno iz međunarodnog saobraćaja, s rešenjem o stavljanju pod zdravstveni nadzor i u kućnu izolaciju treba da se jave Centru za kontrolu i prevenciju bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, saopšteno je danas. Kako se navodi, oni treba da se jave od 8 do 15 časova na brojeve telefona: 064/850-3062, 064/850-3063 i 064/850-3064.

Kako su naveli u Centru za kontrolu i prevenciju bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, ukoliko linije budu zauzete, treba da ostave SMS poruku sa ličnim podacima (ime, prezime, adresa i broj rešenja).

“Dežurni epidemiolog će ih nazvati na broj telefona sa kojeg je poslata poruka, ili neki drugi kontakt-telefon, što je pre moguće. SMS poruku mogu da dostave i van predviđenog radnog vremena”, naveli su iz Centra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here