EPA/JIM LO SCALZO
Donald Tramp

Direktor međunarodne organizacije Hjuman rajts voč (Human Rights Watch – HRW) Kenet Rot ocenio je da je Trampova administracija podržala obaranje vlade Aljbina Kurtija zbog sporazuma sa Srbijom.

Rot je na Tviteru podelio članak iz časopisa Ekonomist koji govori o padu kosovske vlade i naveo u objavi da većina smatra da je Kurti jedina šansa da se Kosovo oslobodi od korumpiranih lidera.

“U želji da podrži nekoga ko bi mogao postići mirovni sporazum sa Srbijom, Trampova administracija podržala je obaranje kosovskog premijera Aljbina Kurtija za koga je većina mislila da je jedina šansa da spasi Kosovo od korumpiranih lidera i komandanata iz prošlosti“, naveo je Rot.

Kosovska vlada oborena je pre desetak dana a za nepoverenje Kurtijevoj vladi glasao je 81 poslanik, 32 ih je bilo protiv, jedan je bio uzdržan.

Za tu odluku, između ostalih, glasali su i poslanici Demokratskog saveza Kosova koji su do tog trenutka bili formalno koalicioni partneri “Samoopredeljenja”, a koji su i pokrenuli čitavu priču o smeni premijera.

2 COMMENTS

  1. Draga Jovana svaka cast na trudu, ali i meni nije mnogo lepo kada stavljam masku i sve to radim od svoje 12 te god ni rodjeni otac me nije pitao mogu li u otrov i prasinu, a bio sam i zdravstvenih radnik 4 god za 250e mesecno, i to sam preziveo. Ne kukajmo, ko kuka treba da menja svoje zanimanje, ja sam pre 9 godina to zavrsio.

  2. DA ČINJENIČNO POGLEDAMO TEKST O TRAMPU I KURTIJU.O čemu Human Rights Watch – HRW) I gospodin Kenet Rot GOVORE. Pa ta vlada ne postoji. Molim Vas da ne zaboravite apsolutni broj zemalja i apsolutni broj stanovnika na zemaljskoj kugli ne priznaje postojanje te zemlje i te vlade. Besmislen je tekst gospodina Rota (sem da se afirmiše kod njegovih nalogodavaca), Ako se Kurti pojavljuje kao čovek koji pretstavlja deo naroda koji živi u našoj zemlji sa ciljem da se reše neki problemi, da se napravi bolja organizacija, da se omogući ljudima svih nacija i naroda da bolje žive u našoj zemlji onda je to vrlo prihvatljivo i u tom pravcu politika Srbije treba da se usmeri. NEZNANJE I ZLU VOLJU I NAMERU HUMAN RIGHTS WATCH – HRW) I GOSPODINA Kenet Rota treba potpuno zanemariti i tretirati kao glupost još jednog od naših “prijatelja”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here