U avgustu počinje izgradnja više od 5.000 stanova

0

 

Šutanovac je najavio da će Vojska Srbije do kraja godine i u drugim mestima širom Srbije, gde su smešteni njeni pripadnici, dobiti oko 500 stanova od Građevinske direkcije Srbije.

On je precizirao da će Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije pripasti, po ugovoru sa Građevinskom direkcijom Srbije, 21 odsto izgrađenih površina na prostoru kasarne na Voždovcu, odnosno oko 52.500 metara kvadratnih.

 


Posle obilaska te lokacije, Šutanovac i Dulić izrazili su zadovoljstvo projektom izgradnje naselja koji će omogućiti upošljavanje građevinske operative a građanima da po povoljnim cenama dođu do stana.

Nosilac projekta je, u ime Vlade Srbije, Građevinska direkcija Srbije koja će deo kompleksa graditi sopstvenim sredstvima a deo iz bankarskih kredita, u skladu sa Uredbom o subvencionisanju finansiranja radi omasovljenja stambene izgradnje.

Dulić je istakao da će stambeno poslovni kompleks biti građen uz poštovanje svih evropskih standarada, a da će cena kvadratnog metra stambenog prostora iznositi 1.290 evra.

Po njegovim rečima, prosečna rata za građane koji budu koristili subvencionisane kredite biće niža od prosečne mešečne kirije u Beogradu.

 

Stambeno-poslovni kompleks, koji se nalazi na površini od 42 hektara, obuhvatiće i niz pratećih sadržaja- školu, Dom zdravlja, četiri obdaništa, sportske terene, parkove, parkinge…a prvi stanari bi trebalo da se usele krajem iduće godine.

"Do kraja sledeće godine očekujemo prve stanare", rekao je Dulić ocenivši da se radi o najvećem projektu iz oblasti izgradnje koji je povezan i sa subvencioniranim stambenim kreditima.

Dulić je naglasio i da će se kompletna izgradnja stambeno poslovnog kompleksa obavljati uz strogo poštovanje svih zakonskih procedura i raspisivanje javnih tendera.

Direktor Građevinske direkcije Srbije Dragan Grujić je rekao da je vrednost radova procenjena na oko 220 miliona evra a da će direktno i indirektno biti upošljeno oko 30.000 radnika.

Grujić je objasnio da kompletan projekat predstavlja nastavak uspešne saradnje sa Ministarstvom odbrane kao suinvestitorom dodajući da je u Novom Sadu već otvoren tender namenjen izgradnji 400 stanova.

U stambeno poslovnom kompleksu biće ugrađeno oko 250.000 kvadratnih metara parketa, 110.000 kvadrata keramičkih pločica, svaki stan imaće mogućnost priključka na optički kabl.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here