Beograd reklamira jeftine radnike

0

Kao u Africi: Ljubisav Orbović
 

Za srpski narod, radnike i omladinu je, kako kaže predsednik tog sindikata Ljubisav Orbović, izuzetno uvredljivo isticati jeftin rad.

 

Koliko košta spot

Savez samostalnih sindikata Srbije je od Vlade Srbije zatražio i da obelodani koliko je, kako su naveli, u vreme opšte štednje u zemlji platili spot ovoj američkoj televiziji.
– Ne očekujemo odgovor, jer ga nismo dobili na neka druga pitanja – kaže Orbović.

– Naši ljudi vrede mnogo više od onoga kako su predstavljeni, a sa druge strane, ako pogledamo šire, videćemo da je i u Africi najjeftinija radna snaga. Tamo se radi za dolar ili evro, ali im investicije nisu došle, pa kako drugačije oceniti ovu sramnu promociju vlade, koja je ne samo uvredljiva, već kao što se iz afričkog primera vidi, i vrlo pogrešna – kaže Orbović za "Vesti".

Najbrojniji srpski sindikat tvrdi da je "sramna reklamna kampanja" potvrdila ono na šta su sindikalci ukazivali, da je cilj nedavnih izmena Zakona o radu i drugih "reformi", "proizvodnja siromaštva".

– To će zajedno s visokom nezaposlenošću, trasirati put za dolazak kompanija čiji je cilj samo profit, uz što niže plate. Takav način zarade kapitalista nije začuđujući, ali jeste način na koji naše vlasti predstavljaju svoje radnike i građane, ponoseći se takvim izmenama Zakona o radu – ukazao je SSSS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here