Studenti moraju poštovati zakon

0

Zakon nije savršen ali visoko obrazovanje u Srbiji napreduje: Srđan Verbić

 

"Taj zakon nije savršen, ali visoko obrazovanje u Srbiji zbog njega napreduje. Najverovatnije krajem sledeće godine u skupštinsku proceduru ući će novi zakon o visokoškolskom obrazovanju koji će krenuti od nule", rekao je Verbić.

 

On je ocenio da studenti traže mnoge smislene stvari, ali da povećanje broja ispitnih rokova ne sme da im bude prioritet.

 

"Niko ne može da traži razvoj obrazovnog sistema kao što to mogu studenti. Verujem da studenti imaju mnogo bolje zahteve od povećanja broja ispitnih rokova, jer ako im je ta stvar na prvom mestu, onda mogu da kažem da to nije vredno dijaloga", rekao je Verbić.

 

Prema njegovim rečima, studenti su mogli da iznesu svoje zahteve i traže određene izmene "mesec dana" pre nego što je zakon usvojen u skupštini.

 

"Nije u redu da traže izmene samo mesec dana nakon usvajanja zakona. Postoje stvari koje se mogu urediti podzakonskim aktima, ali zakon mora da se poštuje. Ne znam kako će se situacija dalje razvijati, mi želimo istinski dijalog, ali uz poštovanje zakona", rekao je ministar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here