pixabay.com

Oko 21 miliona stanovnika Italije suočava se sa finansijskim poteškoćama zbog blokade u toj zemlji, a više miliona ljudi ostalo je bez prihoda u jeku pandemije virusa kovid-19, pokazalo je najnovije istraživanje objavljeno danas.

Zbog blokade, u Italiji je “oko 3,7 miliona radnika ostalo bez jedinog porodičnog prihoda”, a skoro sedam miliona građana živi od 500 evra mesečne bruto zarade, navedeno je u izveštaju Univerziteta Tuscija u regionu Lacio.

Mere opšteg karantina u Italiji produžene su do 3. maja, nakon čega se očekuje postepeno pokretanje proizvodnih aktivnosti.

2 COMMENTS

  1. Zatvoreni kafići, kockarnice , pizzerije, gorivo ne troše, za hranu su sigurno uštedjeli to je oko 100 € mjesecno po osobi. Kako mogu invalidi živjeti godinama sa 290€ ovi ne mogu izdržati par mjeseci sa 800 € pomoć za nezaposlene. Teško je kad imaš pa nemaš.

  2. Lako mi je za njih ,Sta CE MO MI????Fijat ce od Srbije dobiti pomoc,ja i moja porodica ici ce mo na kazan verovatno jer racuni uredno stizu.U firmi traze da se prijavimo da koristimo stari i novi godisnji odmor ,da se odreknemo 50% plate,a ko nece neka racuna da ce mu prestati radni odnos.Oni koji rade kod privatnika nece se leba najesti ove a ni iduce godine,moze vlada da prica bajke kao i opozicija ali moj dzep je pocepan i postava prevrnuta napolje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here