EPA/Jason Szenes
Đokovic u meču protiv Bautiste Aguta

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Sinsinati Mastersa pobedom nad Robertom Bautistom Agutom sa 2:1 u setovima.

Najbolji igrač sveta je do trijumfa od 4:6, 6:4, 7:6 stigao posle preokreta i tri sata velike borbe.

Đoković je Bautistu savladao prvi put na betonu još od 2015. i u subotu će imati priliku da se bori za 35. Masters u karijeri.

Protivnik će mu biti Miloš Raonić, koji je nešto ranije eliminisao Stefanosa Cicipasa sa 2:0.

Veliku dramu viđena je u trećem setu. Novak je vodio 5:2, dva puta je Španac servirao za ostanak u meču da bi zatim došao do prilike da servira za pobedu. Uspeo je Đoković da dođe do tajbrejka i produži još malo ovo ionako dugo polufinale.

Dodatni gem počeo je asom Đokovića i greškama Bautiste-Aguta, a tako se i završio i nakon tri sata igre Đoković rešava meč u svoju korist.

Ali, da krenemo redom.

Prvi je do brejka u prvom setu došao Bautista-Agut, ali je Đoković odmah uzvratio istom merom. Kada je Španac napravio novi brejk, sa druge strane mreže nije bilo odgovora.

Bautista-Agut igrao je onako kako smo od njega navikli – borbeno, precizno, strpljivo i uz to je koristio sve što je Novak davao kroz greške.

Rezultat – osvojen prvi set rezultatom 6:4, nakon 42 minuta borbe.

Đokovića je uz to mučio i vrat i neka vrsta stomačnog bola. Popio je lekove, imao medicinski tajm-aut i dobijao kratke masaže sve vreme tokom drugog seta.

Malo je pao procenat servisa kod Bautiste-Aguta, Đoković je uspeo da dođe do brejka, da isti potvrdi i da odoleva sve do 4:2 kada je Bautista-Agut sa dva izuzetno duga i dobro građena poena uspeo da vrati brejk. Đoković je u osmom gemu delovao umorno i dekoncentrisano i Španac se u potpunosti vratio u set.

Pri rezultatu 5:4 za Đokovića, napravljena je petominutna pauza jer je počela da pada kiša i morao je da bude zatvoren krov. Čini se da je Đokoviću prijala ta mini pauza više nego Bautisti-Agutu i Đoković uspeva da uvede meč u treći set osvojivši drugi rezultatom 6:4.

Nakon otvaranja trećeg seta, Bautista-Agut je taj koji prvi dolazi do brejka nakon velike borbe i najdužeg gema u već dugom i teškom meču za oba igrača.

Brejk za brejk, pa brejk prednosti do koga Đoković dolazi iako je vidno umoran. Imao je priliku Đoković da novim brejkom završi posao, ali Bautista-Agut ni na sekund nije pomislio da odstupi iako je i njega stizao napor. Naterao je Đokovića da servira za pobedu, došao je do tri vezane brejk lopte i apsolutno okrenuo stvari u svoju korist.

Od 2:5 došao je do prilike da servira za meč. O čvrstim živcima govori i to da je u tom gemu odservirao tek drugi as u meču, ali Novak je došao do brejk lopte i (logično za ovakav meč) uveo sve u tajbrejk u kome su se nizale greške španskog igrača i pokazala se još jednom mentalna snaga Novaka Đokovića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here