EPA-EFE/AZERBAIJAN DEFENCE MINISTRY

Vlasti nepriznatog Nagorno-Karabaha saopštile su da azerbejdžanska vojska raketira Stepanakert, dok Baku tvrdi da su jermenske Oružane snage pretrpele gubitke u Agdamskom pravcu fronta.

Kako je saopštila Služba za vanredne situacije nepriznatog Nagorno-Karabaha raketni napadi se izvode uz pomoć višecevnih bacača raketa „Grad“ i „Smerč“.

– Za sada nema podataka o žrtvama – navodi se u saopštenju.

Azerbejdžan, sa svoje strane, optužuje Jermeniju za napade. Kako je saopštilo azerbejdžansko Glavno tužilaštvo, u granatiranju grada Barda poginuo je tinejdžer.

Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane takođe navodi da se u zoni sukoba borbe nastavljaju borbe i da su jermenske Oružane snage pretrpele gubitke u Agdamskom pravcu fronta.

– Tokom borbi u Agdamskom pravcu fronta, jedinicama Oružanih snaga Jermenije naneta je ozbiljna šteta. Protivnik je pretrpeo gubitke i napustio je svoje položaje usled artiljerijskog napada na minobacačku bateriju u odbrambenom sektoru četvrtog motorizovanog puka 37. streljačke divizije. Autobus sa dobrovoljcima koji su pristizali kako bi pojačali puk, doživeo je nesreću. Poznato je da je u nesreći povređeno do 30 rezervista. Usled napada na četvrti raketni bataljon 42. artiljerijske brigade onesposobljen je višecevni raketni bacač BM-21 ‘Grad’. Među vojskom ima ranjenih i poginulih – saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Azerbejdžana.

Istovremeno, jermensko Ministarstvo odbrane saopštava i o borbama u blizini grada Šuša.

– Nijedan gubitak, nijedno povlačenje još nije poraz – napisao je predstavnik Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan.

Ranije je državna Služba za vanredne situacije Karabaha saopštila da azerbejdžanska vojska povremeno raketira grad Šuša. Bilo je govora i o noćnim bitkama u okolini Šuše. Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je negiralo ove navode.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here