Trener Crvene zvezde Dejan Stanković istakao je posle trijumfa nad Novim Pazarom (3:1) da je to način na koji se osvajaju titule.

Zvezda je pobedom na nezgodnom gostovanju ponovo stigla do devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan.

– Prvo kolo, težak teren, težak protivnik, teško gostovanje, težak put. Nema mesta za kritiku, ko je ima neka slobodno kaže. Ja mogu samo da čestitam momcima, jer se ovako uzima prvenstvo. Šta bi bilo da smo igrali lepršavo, a izgubili? Kakvi bi onda bili komentari? Da li je lepo ili ružno, to nema veze… Tri boda sa teškog gostovanja, znali smo da neće biti lako. Bilo je mnogo duela, faulova, dugih lopti, a ono što smo vežbali, tako smo dali gol – iz prekida. Čestitam momcima. Tri boda i idemo dalje – izjavio je Stanković posle utakmice za TV Arena Sport.

Zadovoljan je zimskim pripremama i načinom na koji su njegovi izabranici igrali u prvoj zvaničnoj utakmici u 2021. godini.

– Znali smo da će biti teško, imali smo jake pripreme i bićemo bolji iz utakmice u utakmicu. Imamo momke koji jedva čekaju da igraju. Idemo dalje, sledeća utakmica je u Nišu – poručio je Stanković.

Trener Novog Pazara Radoslav Batak smatra da je njegov tim imao šansu i da ih je nekoliko propustio da ugrozi trijumf Zvezde.

– Primili smo jeftin gol iz prekida, posle imali dve-tri situacije u kojima je trebalo bolje da reagujemo, da šutiramo ka golu. Uspeli smo u drugom poluvremenu da damo gol Zvezdi koja čitave pripreme nije primila gol. Posle smo uspeli da pariramo, ali smo onda opet primili gol iz prekida. Za prvu utakmicu zadovoljan sam igrom, ali nisam rezultatski. Zbog dva ‘jeftina’ gola utakmica je poprimila drugačiji tok – rekao je Batak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here