pixabay.com

Pravosudni organi u francuskom Renu osudili su grupu pirata koji su upravljali sa oko 20 ilegalnih veb-striming sajtova na plaćanje odštete televizijama čiji su sadržaj “pozajmili” u visini od sedam miliona evra.

Kažnjeni su tako visokom kaznom za nelegalno emitovan sadržaj u periodu od 2014. do 2017. godine. Sud je doneo ovu odluku na osnovu tužbe koju su Canal + Group, beIN SPORTS i RMC Sport, podneli zajedno sa Savezom za borbu protiv audio-vizuelne piraterije (ALPA).

U saopštenju je Canal+ pozdravio kažnjavanje ocenivši da je to snažan signal protiv piraterije.

“Piraterija sadržaja je sve veći problem sa višestrukim posledicama na čitav sportski ekosistem, medijsku industriju i televizijske programe koji se naplaćuju. Audio-vizuelna piraterija nije i ne može biti beznačajan čin. Ova presuda je najbolja ilustracija toga”, ocenila je Selin Bojer, direktorka za zaštitu sadržaja Canal+ grupacije.

Odluka suda, smatra, je pobeda i vrhunac napora da se zaštite nosioci sportskih prava.
Pirati i njihove ilegalne usluge sve više su na meti vlasti širom sveta, koje “gase” njihove kanale za strimovanje, a tako i njihovim korisnicima praćenje ilegalnog sadržaja za koji kriminalcima plaćaju pretplatu.

Kada pirati bivaju uhvaćeni i “ugašeni” nije moguće kao korisnik tražiti svoje pare nazad, štaviše postoji strepnja da nadležne vlasti sankcionišu gledanje ilegalnog sadržaja. Iz tog razloga, jedino sigurno je da se koriste usluge legalnih operatora na tržištu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here