Remi Partizana i Zvezde u “165. večitom derbiju”: Crno-beli ispustili pobedu u finišu (VIDEO)

0
Partizan.rs/Miroslav Todorović
Detalj sa 165. večitog derbija

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde igrali su bez pobednika, 1:1 u derbi meču 9. kola Superlige Srbije.

Partizan je poveo u 34. minutu pogotkom Natha. Zvezda je do izjednačenja stigla u finišu meča u 83. minutu golom Kataija.

Partizanu je poništen gol na početku drugog poluvremena. Glavni sudija Novak Simović je konsultovao VAR i potvrdio svoju odluku.

Partizan je prvi na tabeli sa 22 boda, dok je Zvezda druga sa dva poena manje.

“165. večiti derbi” odigran je na stadionu u Humskoj pred oko 15.000 navijača.

Zvezda je krenula angažovanije, a prvu šansu imali su gosti u petom minutu preko Dionija. U nastavku meča nije bilo nekih izglednih šansi, a onda je Katai pogodio prečku. Prvi su do vođstva stigli igrači Partizana u 36. minutu prelepim golom Natha. Prihvatio je loptu uz aut liniju, zalomio ka sredini, a onda levom nogom strahovito šutrao u bliži gol Milana Borjana.

Partizan je golom potpuno preokrenuo meč, pa je umalo udvostručio prednost pre odlaska na odmor, ali je Natho šutirao tik iznad prečke.

Partizanu je poništen gol na startu drugog poluvremena. Lopta je došla do Rikarda koji je sproveo u mrežu, ali je VAR (prvi put korišćen na “večitom” derbiju) potvrdio odluku sudije Simovića – da je Urošević napravio faul nad Rodićem pre nego što je lopta stigla Rikardu u noge.

U nastavku meča Zvezda je bila angažovanija, a Katai je zadavao najviše problema odbrani domaćeg tima. Partizan je potom imao šansu za 2:0, a Terzić je bio neprecizan.

Zvezda je izjednačila u 83. minutu. Rodić je centrirao, Katai ostao usamljen pred golom i glavom donosi Zvezdi izjednačenje. Bunili su se crno-beli, smatrajući da je golu prethodio faul u kaznenom prostoru, ali je Simović pokazao na centar.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here