Posle poraza od Olimpijakoca Novi Beograd nastavlja Superligu: “Nema unapred upisanih pobeda”

0
Foto: MN Press
VK Novi Beograd

Iza nas je utakmica Lige šampiona sa Olimpijakosom, poraz na našem bazenu bio je neočekivan, ali i dobar pokazatalj da i ostali klubovi imaju velike ambicije, izjavio je vaterpolista Novog Beograda Draško Gogov uoči meča protiv Proletera u sedmom kolu Superlige Srbije.

Novobeograđani su jedini neporaženi tim u dosadašnjem toku prvenstva, zabeležili su svih šest pobeda, uz impozantnu gol razliku 131:41 i u Zrenjanin putuju kao veliki favoriti.

– To što smo možda favoriti na papiru, to mora i da se dokaže u bazenu. Nema unapred upisanih pobeda. Upravo tako treba da razmišljamo u Zrenjaninu i sa takvim pristupom da priđemo meču protiv Proletera. Koliko god možda protivnik nije tako atraktivan kao Olimpijakos, s obzirom da smo nova ekipa, taj meč treba da iskoristimo da se uigravamo i da podižemo formu – rekao je Gogov na konferenciji za medije.

Da je poraz Novobeograđanima od tima iz Pireja teško pao, potvrdio je i Ðorđe Vučinić, koji je izlaganje o narednom protivniku počeo osvrtom na duel sa Olimpijakosom.

– Igrali smo sa ekipom koja je sigurno među pet najboljih u Ligi šampiona. Olimpijakos je ozbiljan i uigran tim, pojačan sa našim proslavljenim reprezentativcem Fiilpom Filipovićem. Mislim da je utakmica bila sjajna, odigrana u fenomenalnom ambijentu. Tokom celog meča bio je jak ritam, bila je to psihički i fizički veoma zahtevna utakmica. Nažalost, izgubili smo posle niza pobeda, ali idemo dalje. Pokušaćemo da nastavimo sa pobedama. Još smo u procesu uigravanja i mislim da kako vreme bude odmicalo da ćemo igrati sve bolje – istakao je Vučinić.

Dvojica vaterpolista iskoristili su priliku i da pohvale sve ono što se dešava unutar i oko Vaterpolo kluba Novi Beograd.

– Rad sa trenerom Vujasinovićem je izvanredan i nama veoma dobro poznat od ranije. Ono što je primetno je da on uvek uvodi neke nove svari, konstatno se trudi da ide u korak sa novim trendovima u sportu – rekao je Gogov i potom posebno pohvalio rad menadžmenta istakavši da bi voleo da se i drugi ugledaju na to i da sve što igrači imaju u Novom Beogradu postati standrad u celoj zemlji kada je vaterpolo u pitanju.

Utakmica između Proletera i Novog Beograda igra se u subotu od 19 sati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here