Foto: Tanjug/AP
Nemanja Bjelica

Golden Stejt voriorsi pobedili su u gostima Detroit 105:102, a još jednu dobru partiju prikazao je srpski internacionalac Nemanja Bjelica koji je postigao 14 poena, 8 skokova, dve asistencije i jednu ukradenu loptu. 

Voriorsi su igrali bez svojih glavnih igrača, ali su upisali 14. pobedu.

– Velika pobeda. Posebno jer je ostvarena kada smo igrali bez četvorice igrača. Dopalo mi se kako smo borili i takmičili, pokazali smo reakciju. Nismo potcenili Detroit, bili smo svesni njihovih rezultata. Svako može da igra u NBA. Meč smo počeli dobro, ali naravno, bilo je uspona i padova. Nastavili smo da se borimo, bilo je neizvesno do kraja, ali to je deo košarke – istakao je Bjelica i dodao:

– Geri je pravi atleta, ponekad, ja otvaram prostor za njega, ili on postavlja blok za mene, zavisi ko nas čuva. Uvek donosi sjajnu energiju. Naša druga postava u stanju je da odigra zaista dobro. Teško je protivniku. Ponekad bek čuva mene, a visoki igrač Garija, ali kad on postiže koševe kao večeras, opasan je. Mislim da je i naša odbrana sve bolja, kad imate u timu nekog kao Stef, mnogo je lakše.

I odbrana Voriorsa funkcioniše sve bolje.

– Stručni tim je zaslužan za našu bolju odbranu, ali svi mi znamo našu ulogu u odbrani. Komuniciramo, ne odustajemo, pomažemo se, ponekad igramo u zoni, ponekad u trouglovima… Ponekad je teško prilagoditi se, tako da često menjamo našu igru u odbrani. Za sada je sve prilično dobro. Nema ništa novo tu da se nauči. Kad igrate sa igračima kao što su Drejmond, Stef, Andre, oni su tu godinama zajedno i mnogo je lakše igrati uz njih. Ne zato što su veterani. Komunikacija i način na koji menjamo igru u odbrani, to je teško za protivnike. Imamo i jake momke poput Huana, svaki put kad uđe u igru, da doprinos – smatra Bjelica.

Kari je ipak taj koji nosi ekipu i Nemanja kaže da je on taj koji pravi razliku.

– Način na koji pobeđujemo, to je ponekad zaista ludo, posebno kad Stef igra. On je taj koji menja košarkašku igru, za nas je onda lako da igramo. Svi su otvoreni, a protivnici dosta pažnje poklanjaju njemu i Drejmondu, kao i Igudali. Tako možemo i da se branimo. Što se tiče napada, naš trener Stiv Ker kaže, ‘igrajte slobodno, ali pazite na disciplinu’. Ponekad preteramo, ali kao grupa smo sjajni i svi znaju kako da igraju. Svi su spremni u svakom trenutku – zaključio je košarkaš Golden Stejta.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here